Spausdinti šį puslapį

Ukmergės PSPC numatyti struktūriniai pokyčiai

Tikimasi, kad pokyčiai bus tik į gerą. Gedimino Nemunaičio nuotr. Tikimasi, kad pokyčiai bus tik į gerą. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centre numatomi esminiai struktūriniai pokyčiai. Manoma, kad tai padės gerinti įstaigoje teikiamų paslaugų kokybę, darbo organizavimą ir optimizavimą bei mažinti išlaidas, skirtas darbo užmokesčiui.

Pasak Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) vyriausiosios gydytojos Gitanos Čepienės, įstaigoje numatoma vyriausiojo gydytojo pavaduotojo medicinai pareigybė. Jai pavedamas viso įstaigos gydymo proceso organizavimas ir tiesioginis vadovavimas poliklinikos ir ambulatorijų gydytojams.

Taip pat bus naikinama poliklinikos vedėjo pareigybė.

Šiuo metu jai priskirtas tik poliklinikos, bet ne visos įstaigos proceso koordinavimas.

Dar vienas pasikeitimas – nauja slaugos administratoriaus pareigybė. Šis darbuotojas koordinuos PSPC slaugos personalo darbą.

Buhalterijos pavadinimas keičiamas į Finansų skyrių. Šio skyriaus funkcijoms priskiriamos ne tik buhalterinės apskaitos, bet ir finansų analizės, kontrolės ir vidaus kontrolės funkcijos.

Vietoje šiuo metu skyriuje esančių 4 pareigybių liks 3, apjungiant funkcijas.

Praėjusiais metais įstaigai pradėjusi vadovauti G. Čepienė akcentavo, kad administracijos struktūros sukūrimas, kurios sudėtyje – vyriausiasis gydytojas, pavaduotojas, slaugos administratorius, vyr. finansininkas, ir yra esminis struktūros pokytis. Jis suplanuotas, vadovaujantis audito rekomendacijomis.

Tokia struktūra, kuri atliks visas vidaus kontrolės funkcijas, pasak vyr. gydytojos, turėjo būti jau seniai įdiegta vietoje dabartinio pasenusio vienvaldžio modelio. 

PSPC bus steigiamas Ūkio skyrius, kuriam vadovaus ūkio administratorius, atsakingas už visų įstaigos padalinių materialinį ir techninį aprūpinimą, pastatų, patalpų priežiūrą, remontą.

Siekiant optimizuoti GMP skyriaus veiklą, naikinama GMP skyriaus vedėjo pareigybė, darbo organizavimo funkciją pavedant vyresniajam slaugytojui, skubiosios medicinos pagalbos slaugos specialistui.

Psichikos sveikatos centro direktoriaus ir gydytojo psichiatro pareigybės pavadinimas keičiamas į Psichikos sveikatos centro vedėjo, gydytojo psichiatro pareigybę.

Vietoje laboratorinės medicinos gydytojo atsiras medicinos biologo, kokybės vadybininko pareigybė.

Steigiama mobili medicininių paslaugų grupė, kurio funkcijos – bendruomenės slaugytojų ir bendrosios praktikos slaugytojų paslaugų teikimas pacientų namuose.

Tokios paslaugos teikiamos ir dabar – labiausiai jos reikalingos namuose slaugomiems sunkiems ligoniams. Ateityje šias paslaugas planuojama plėsti.

G.Čepienė pažymi, kad papildomų etatų neplanuojama. Bus stengiamasi racionaliai išnaudoti esančius. Šiuo metu įstaigoje yra 6,5 laisvo etato.

Naujiems administracijos specialistams bus skelbiamas konkursas.

Šiuo metu PSPC yra užimta per 170 etatų. Iš jų 37 – gydytojų. Šeimos gydytojais dirba 13 medikų. G. Čepienė mano, kad, atsižvelgiant į pacientų eiles į didelius prisirašiusiųjų skaičius, šeimos gydytojų reikėtų turėti daugiau. Pasak jos, prie kai kurių šeimos gydytojų yra prisirašę per 2 000 pacientų – tai labai dideli skaičiai.

Kokius pokyčius po struktūrinės įstaigos pertvarkos pajus pacientai? G. Čepienė sako, kad pokyčiai pacientus pasieks ne iš karto. Tiesa, vienas pasikeitimas jau įgyvendintas – įstaigos kasa dirba nuo 7 iki 18 valandos vietoje anksčiau buvusio trumpesnio laiko su pertrauka.

Bus plečiamas odontologijos skyriuje teikiamų paslaugų spektras – numatytos gydytojo burnos chirurgo ir burnos higienisto pareigybės.

Šiuo metu tvarkomi dokumentai burnos higienisto paslaugai.

Parengtą Ukmergės PSPC naujos valdymo struktūrą ir pareigybių sąrašą dar turės tvirtins rajono savivaldybės taryba.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)