Gali padėti sergantiesiems lėtinėmis inkstų ligomis

Remiantis klinikinių tyrimų rezultatais, energijos suteikiančio junginio kofermento Q10 papildų vartojimas gali padėti lėtine inkstų liga sergantiems pacientams.

Mokslininkai palygino septynių klinikinių tyrimų rezultatus ir nustatė, kad šis natūralus vitaminą primenantis junginys gali ženkliai sumažinti bendro cholesterolio, MTL („blogojo“) cholesterolio ir kreatinino, kurie inkstų ligos atveju laikomi rizikos faktoriais, kiekius organizme.

Remiantis ankstesniais tyrimais, per dideli cholesterolio kiekiai organizme yra potencialiai pavojingi inkstams. Žmonės, kurių organizme per daug cholesterolio, laikui bėgant yra dukart labiau linkę susirgti lėtine inkstų liga, o širdies ir kraujagyslių liga yra pagrindinė inkstų liga sergančių pacientų mirties priežastis. Neskaitant didesnės rizikos susirgti širdies ir kraujagyslių liga, cholesterolis gali užkimšti inkstų arterijas, neleisti kraujui patekti į inkstus ir taip sukelti inkstų funkcijos nepakankamumą.

Kreatinino kiekio padidėjimas taip pat susijęs su lėtine inkstų liga. Ligos pažeistų ar kitaip paveiktų inkstų gebėjimas filtruoti atliekas pablogėja. Kreatininas yra normalios raumenų apykaitos atlieka, su kuria sveiki inkstai paprastai nesunkiai susitvarko. Deja, inkstų ligomis sergančių pacientų organizmuose kreatinino kiekis linkęs padidėti dėl pablogėjusios inkstų veiklos, tad bet kokia priemonė kreatinino kiekiui sumažinti išties padeda inkstams, palengvindama jų veiklą.

Kofermentas Q10 ypač svarbus lėtiniu širdies nepakankamumu sergantiems pacientams. 2014 m. atlikti tyrimo rezultatai rodo, kad vartojant šiuos papildus mirštamumas dėl širdies nepakankamumo sumažėjo 43 %, o širdies raumens veikla pagerėjo dėl padidėjusio energijos potencialo.

Žmogaus organizmas geba sintetinti kofermentą Q10, tačiau endogeninės šio junginio sintezės galimybės ima silpnėti pernelyg anksti. Ekspertų nuomone, silpnėjimas prasideda ankstyvoje jaunystėje. Kai kurių ligų atvejais šio kofermento kiekiai labai sumažėja, tad vartoti papildus tampa naudinga. Svarbu pasirinkti tokį preparatą, kurio biologinis įsisavinamumas patvirtintas dokumentais.

Minėtam širdies ligos tyrimui atlikti buvo naudojamas Danijos bendrovės pagamintas preparatas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų