Spausdinti šį puslapį

Samdyti apsaugą nėra galimybių

Ukmergės ligoninės Priėmimo ir skubiosios pagalbos skyriuje ne visada išvengiama incidentų.

Juos sukelia čia patekę ar apsilankę kai kurie asmenys. Apie jų elgesį šiame skyriuje ir pasakojo keletas ukmergiškių.

Žmonės domėjosi, ar nėra tokios galimybės, kad Priėmimo ir skubiosios pagalbos skyriuje dirbtų apsaugininkas. Mat jie teigė susidūrę su atvejais, kai čia būna neblaivių agresyvių asmenų, kurie triukšmauja, kabinėjasi prie kitų pacientų, yra aršūs, keikiasi. Todėl baiminamasi ir dėl savęs pačių. Be to, skyriuje juk būna ir mažamečių, kalbėjo skaitytojai.

Kad tokia problema egzistuoja, pripažįsta ir patys ligoninės vadovai.

„Priėmimo ir skubiosios pagalbos skyriuje darbuotojų, teikiančių asmens sveikatos priežiūros paslaugas, darbas yra įtemptas ne tik dėl šio skyriaus darbo specifikos, bet ir dėl neblaivių, agresyvių pacientų, – sako įstaigos vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka. – Ir ši problema yra ne tik mūsų ligoninės skyriuje – tokių pacientų yra visoje Lietuvoje.“

Anot gydytojo, šio skyriaus darbuotojai yra savo srities specialistai, jie moka ir žino, kaip reikia elgtis su neramiais ir nekultūringais pacientais. „Tokiais atvejais, kai pacientas yra nevaldomas, kelia realią grėsmę tiek ligoninės personalui, tiek šalia esantiems kitiems žmonėms, Priėmimo ir skubiosios pagalbos skyriaus darbuotojai kviečia policijos pareigūnus į pagalbą. Esame domėjęsi apsaugos samdymu, tačiau samdyti nuolat budinčią apsaugą ligoninei kainuotų tikrai brangiai, be to, nėra ir patalpų budinčiam visą parą ar naktimis apsaugos darbuotojui“, – teigė jis.

Tikina, kad daugumoje net ir didžiųjų miestų ligoninių apsauga nebudi priėmimo skyriuose. „Džiaugiamės bendradarbiavimu su policija, kuri į medikų pagalbos šauksmą visuomet reaguoja operatyviai“, – sakė R. Civilka.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)