Spausdinti šį puslapį

Ragina pasiskiepyti

Ukmergiškiai, priklausantys rizikos grupėms, jau skiepijami nuo gripo nemokama vakcina.

Ukmergės PSPC vyriausioji gydytoja Gitana Čepienė informavo, kad jų įstaiga gavo 700 vakcinos dozių.

Keturvalentės gripo vakcinos,  kuriomis nemokamai bus skiepijami rizikos grupėms priklausantys žmonės, jau pasiekė Lietuvą.

Nuo pirmadienio pradėti nemokamai skiepyti rizikos grupėms priklausantys žmonės: 65 metų ir vyresni žmonės, nėščiosios, taip pat sergantieji lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, lėtinėmis ligomis, susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais. Be to, ligonių kasų kompensuojama vakcina skiepijami ir sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai, asmenys, gyvenantys socialinės globos ir slaugos įstaigose.

Norintys pasiskiepyti rizikos grupėms priklausantys gyventojai turėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Ukmergės PSPC vyr. gydytoja  sakė, kad šiemet gripo vakcina laukta su nekantrumu. Ukmergiškiai šiuo skiepu domisi aktyviau nei ankstesniais metais.

Ukmergiškiai, nepriklausantys rizikos grupėms, gali skiepytis mokama vakcina, kuri kainuoja 10,50 Eur.

Dėl to reikia kreiptis į Ukmergės PSPC skiepų kabinetą.

Pasak vyr. gydytojos, didesniam susidomėjimui gripo vakcina įtakos galėjo padaryti skaudūs pernykščio gripo sezono atvejai, kai ši infekcija pareikalavo ne vieno ukmergiškio gyvybės.

Didelis sergamumas gripu paprastai pradedamas fiksuoti lapkričio arba gruodžio mėnesį, todėl, nors kol kas sunku pasakyti, kada šiemet bus daugiau susirgimų, turėtume pradėti ruoštis jau dabar.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras skelbia, kad Lietuvoje gripo sezonas jau prasidėjo.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)