Spausdinti šį puslapį

„Baltas angelas“ renka lėšas sunkiai sergančio Deivido šeimai

Autoriaus nuotr. Asta visada šalia sunkiai sergančio savo sūnaus. Autoriaus nuotr. Asta visada šalia sunkiai sergančio savo sūnaus.

Arvydas PĖŠINA

Ukmergės kultūros centras pradeda jau 14-ą labdaros akciją „Baltas angelas“. Visų mūsų dėka „Balto angelo“ sparnas per visus tuos metus palytėjo ne vieną sunkiai sergantį Ukmergės vaiką ir suteikė viltį pasveikti. Šiemet vėl kviečiame susivienyti ir aukoti pinigines lėšas dešimtmečio Deivido kasdieniam gyvenimui palengvinti.

Aplankėme šią Vytauto gatvėje gyvenančią šeimą.

Deivido mama Asta pasakojo apie ligą sužinojusi, kai sūnui suėjo 9 mėnesiai. Tokio amžiaus vaikai jau sėdi, o jis pradėjo silpnėti.

Vilniaus gydytojai atliko genetinį tyrimą ir diagnozavo ligą – progresuojanti spinalinė raumenų atrofija. Sergant šia liga atrofuojasi visi raumenys – vaikas nesėdi, negali judinti kojų, paimti sunkesnio daikto, dėl ligos iškrypo stuburas. Nors visą dieną Deividui tenka praleisti lovoje, bet jis nuolat šypsosi ir džiaugiasi artimųjų meile bei dėmesiu.

Dėl ligos vaikas valgo specialiai paruoštą maistą – kartu į jį įmaišoma svorį auginančio mišinėlio.

Vaiką lanko kineziterapeutė, kojas jam mankština ir pati mama.

Šeima sako, kad jiems sužibo maža viltis, jog liga palengvės – užsienyje atsirado labai brangūs vaistai, Lietuvoje kompensuojami ligonių kasų. Norint jais gydytis tenka lankytis pas visus gydytojus Kauno gydymo įstaigoje, kur tik yra siunčiami.

Mama vaiko kelionėmis rūpinasi pati – važiuojant sėdi šalia ir prilaiko sūnaus galvą, palaiko staigaus stabdymo metu. Vaiką galėtų vežti ir greitoji medicininė pagalba, bet nuvykus pas gydytojus tenka užtrukti, o „greitoji“ laukti negali.

Mama sako, kad jos sūnus nesijaučia atskirtas – jis labai nori bendrauti, žaidžia kompiuteriu, žiūri televizorių.

Kiekvieną dieną ir mokosi – į namus ateina mokytojos iš specialiosios „Ryto“ mokyklos.

Tačiau mažajam ukmergiškiui reikia ir pagalbos – daiktų, kurie jo gyvenimą palengvintų, padarytų kokybiškesniu. Reikia masažuoklio kūnui, taip pat masažinio čiužinio. Profesionalaus, kainuojančio kelis šimtus eurų, maisto smulkintuvo – jis naudojamas per dieną kelis kartus. Mama sako, kad dabar turimas yra nepatikimas – dažnai genda.

Daryti gerus darbus galime kiekvienas. Būkime vieningi, susiburkime ir padėkime Deividui – pradžiuginkime ir sušildykime jį savo gerumu.

Kultūros centro, kaimo skyrių ir meno saviraiškos kolektyvų nariai jau renka lėšas. Prisidėkite ir Jūs, pervesdami piniginę auką į Ukmergės kultūros centro sąskaitą LT924010042900530556 arba pirkite bilietus į kalėdinį labdaros ir paramos koncertą „Baltas angelas“, kuris įvyks gruodžio 26 d. 14 val.

Visi suaukoti pinigai bus skirti Deivido šeimai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)