Spausdinti šį puslapį

Regėjimą ragina gerinti natūraliais būdais

Regėjimo gerinimo stovykloje. Regėjimo gerinimo stovykloje.

Ukmergėje vyko antroji sveikatingumo stovykla, skirta regėjimui gerinti natūraliais būdais. Joje dalyvavo daugiau nei 20 įvairaus amžiaus ukmergiškių. Tris dienas vykusią stovyklą organizavo Ukmergės rajono visuomenės sveikatos biuras, o užsiėmimus vedė Lietuvos sveikuolių sąjungos lektoriai.

Regėjimo gerinimo pratybos dalyviams padėjo suprasti, kad regėjimas sutrinka dėl mūsų įtempto gyvenimo būdo, nuostatų ir stereotipų, kaip reikia gyventi, kad būtumėme laimingi ir sėkmingi.

„Žiūrėjimas į tolį atpalaiduoja akis, kurios daugeliu atveju yra įpratusios žiūrėti tik į arti esančius objektus. Dėl to akys patiria įtampą. Vienas dalyvis stebėjosi, kaip regėjimas momentais tai pagerėja, tai susilpnėja žiūrint į tolį. Tokiais atvejais žmonės ima suprasti, kad regėjimas – labai kintantis procesas. Vieną sekundę vienoks, kitą sekundę jau visai kitoks. Mūsų tikslas yra savo patirtimi ir dalyvių patyrimais sustiprinti pojūtį, kad regėjimas gali gerėti. Tolimesnis progresas priklauso nuo kiekvieno motyvacijos“, – sako Lietuvos sveikuolių sąjungos viceprezidentė Sigita Kriaučiūnienė.

Lektoriai savo praktikoje vadovaujasi amerikiečių oftalmologo V. H. Beitso paliktomis žiniomis apie regėjimo gerinimą natūraliais būdais: „Daug kam regėjimo pratybos asocijuojasi su akių mankšta, apie kurią V. H. Beitsas niekada nekalbėjo. Jis savo tyrimais ir sėkmingu gydymu įrodė, kad sutrikusio regėjimo savininko gyvenime visuomet yra įtampa. Pašalinus įtampą regėjimas grįžta pats. Todėl nėra jokio tikslo treniruoti akis, jas reikia kiek įmanoma labiau atpalaiduoti.“

Regėjimo gerinimo stovyklų lektorių Mindaugą Mitkevičių labiausiai džiugina dalyvių reakcija programos pabaigoje: „Kartais prieš užsidėdami akinius žmonės sako, kad regėjimas nepagerėjo. Tačiau juos užsidėję supranta, kad akiniai tapo per stiprūs. Kai kurie vaikai sako, kad per akinius nieko nebemato, akiniai visiškai netinka, arba jokių akinių apskritai nebereikia. Vaikams regėjimas grįžta greičiau dėl jų geresnio gebėjimo atsipalaiduoti.“

Regėjimo gerinimo pratybos leidžia iš naujo pamatyti, pažinti, tyrinėti aplinką, gamtą, garsus, kasdienybėje lieka mažiau skubėjimo, atsiranda daugiau lėtumo, grįžta geras miegas ir gera nuotaika. Prie viso to labai prisideda įvairios pratybos, kurių mokoma stovykloje: spalvų medžioklė, formų medžioklė, atspindžių medžioklė ir visokių kitų objektų ir ženklų medžioklės.

„Kai domimės prieš mus esančiu pasauliu, regėjimas gerėja natūraliai, nes įsijungia vaikiškas smalsumas, atsiranda tiesioginis ryšys tarp vaizdo, akių ir smegenų. Kai pasiduodame nuolatiniam skubėjimui, savo minčių analizavimui, planavimui, akys „atsijungia“, nes įdomiu tampa ne išorinis pasaulis, o vidinis minčių srautas“, – teigia lektorius.

Sveikatingumo stovykloje, skirtoje regėjimui gerinti natūraliais būdais, ukmergiškiai gali dalyvauti nemokamai. Artimiausia stovykla vyks kovo pabaigoje, registracija bus skelbiama www.sveikuoliai.lt. Registruotis el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)