Spausdinti šį puslapį

Sergamumas gripu didėja

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) Vilniaus departamento Ukmergės skyrius praneša, jog sergamumas Ukmergės rajone pamažu didėja: praėjusią savaitę gripu sirgo jau 21 asmuo, iš jų 15 – iki 17 metų amžiaus.

Ankstesnę savaitę gripu sirgo 5 asmenys, visi – iki 17 metų amžiaus. Prieš tai per savaitę buvo įregistruoti tik 3 vaikų gripo atvejai.

Keletas jų buvo gydyti ligoninėje: trečiąją sausio savaitę – trys, praėjusią – vienas. Visi mažieji ligoniukai, kaip „Ukmergės žinioms“ sakė ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja medicinai Marija Švedienė, pasveiko ir šiuo metu jau išleisti namo.

„Esant aukštai temperatūrai, jeigu vaikai mažai geria, atsiranda dehidratacijos pavojus. Ligoninė turi didesnes galimybes nei tėveliai namuose atstatyti skysčių balansą, todėl vaikus dažniau nei suaugusiuosius šeimos gydytojai siunčia hospitalizavimui“, – paaiškino ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja. Pasak jos, ligoninė greičiau pastebėtų ir laiku suteiktų pagalbą, jei kiltų gripo sukeltos komplikacijos. Kol kas nė vienam ligoninėje gydytų vaikų jų nekilo.

Ukmergės rajone taip pat didėja ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijų sukeltomis ligomis sergančiųjų skaičius: trečiąją sausio savaitę, NVSC Ukmergės skyriaus duomenimis, jomis sirgo 146 asmenys, iš kurių 89 – vaikai iki 17 metų amžiaus, o  praėjusią savaitę (sausio 20–26 d.) – 223 asmenys, iš kurių 105 – vaikai iki 17 metų.

Iš viso per keturias sausio savaites rajone įregistruoti 29 gripo atvejai ir 601 susirgimas ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijų sukeliamamomis ligomis. Tai, kaip pastebi NVSC Vilniaus departamento Ukmergės skyriaus laikinoji vedėja Kotryna Žigaitė, dar nėra labai daug. Tačiau ir suaugusiesiems, ir vaikams, jos patarimu, vertėtų ir toliau labiau pasisaugoti – susirgimai šiomis ligomis dar tik įsibėgėja ir galima spėti, jog esant tokiems orams jų sezonas trumpas nebus.

Sergamumas šiomis ligomis yra kur kas didesnis kaimyniniuose rajonuose. Praėjusią savaitę Vilniaus apskrityje gripu sirgo 227 asmenys ir net 5 800 – ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų sukeltomis ligomis.

Praėjusią savaitę gripas diagnozuotas 947 Lietuvos gyventojams, ankstesniąją savaitę – 586 asmenims.

Sausio 20–26 dienomis dėl gripo šalies ligoninėse gulėjo 99 asmenys, tarp jų – 71 vaikas, 1 nėščioji, 7 asmenys buvo gydomi intensyvios terapijos skyriuje.

UŽ inf. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)