Susitikime – apie koronavirusą

Kaip būtų reaguojama, jei Ukmergėje būtų įtariamas koronaviruso atvejis?

Apie tai praėjusią savaitę susitikime kalbėjo Ukmergės gydymo įstaigų vadovai ir atsakingi savivaldybės darbuotojai.

VšĮ Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausioji gydytoja Gitana Čepienė pabrėžė, kad visiems gyventojams dėl koronaviruso rekomenduojama vadovautis Nacionalinio visuomenės sveikatos centro rekomendacijomis. Pažymi, kad tai – patikimiausias oficialus šaltinis.

Dėl kelionių į užsienio šalis siūloma vadovautis Užsienio reikalų ministerijos svetainėje skelbiama informacija.

G.Čepienė pasakojo, kad bendruoju pagalbos telefonu sulaukus pranešimo apie įtartinos sveikatos būklės asmenį atitinkamus klausimus, siekiant nuspėti ligą, jam užduoda šio centro darbuotojai.

Jei koronavirusas būtų įtariamas, apie tai dispečeriai informuotų pas ligonį vyksiantį greitosios medicininės pagalbos ekipažą.

Ukmergės PSPC greitosios medicininės pagalbos darbuotojai yra aprūpinti visa tokiu atveju reikalinga apsauga – tai kombinezonai, pirštinės, akiniai, respiratoriai.

Greitosios medicininės pagalbos automobiliu su specialia apsauga toks ligonis keliautų tiesiai į Vilniaus Infekcinių ligų gydymo įstaigą.

„Viskam pasiruošta, žinoma, labai tikimės, kad virusas iki mūsų neateis“, – sakė G. Čepienė.

Taip pat atkreipė dėmesį ir į kitą infekcinę ligą, nuo kurios komplikacijų taip pat miršta nemažai žmonių, – tai gripas.

Šiuo metu rajone daugėja ir pavienių gripo atvejų. Siekiant išvengti šios ligos primygtinai raginama laikytis asmeninės higie-nos, dažnai plauti rankas, valyti patalpas, atkreipti dėmesį į kosėjimo ir čiaudėjimo kultūrą – prisidengti nosinaite.

G.Čepienė pažymėjo, kad pernai tuo pat metu Ukmergėje jau buvo paskelbta gripo epidemija – šiemet prie epideminio lygio dar nepriartėjome, nors oras virusui plisti ir yra labai palankus.

Gripo epidemijų išvengiama labai retai.

Pasak G. Čepienės, šiemet nuo šios ligos pasiskiepijo kaip niekad daug ukmergiškių – bemaž tris kartus daugiau nei įprastai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų