Piktina ilgos eilės pas medikus

Ukmergiškis Robertas pasakojo, kad priėmimo pas Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro šeimos gydytoją laukti teko mėnesį. Paskui gavo siuntimą pas specialistą – ir vėl po mėnesio. Klausia, ką daryti ligoniui, ar įmanoma bent kaip greičiau patekti pas medikus.

Teiravosi, gal ne pas visus šeimos gydytojus tokios eilės. O pas specialistus gal mokamos paslaugos greičiau pasiekiamos?

Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausioji gydytoja Gitana Čepienė paaiškino, kad pas šeimos gydytoją pacientas skubiu atveju patenka kreipimosi metu.

O jei tai planinis apsilankymas, neskubus atvejis, tai laukimo laikas priklauso nuo to, pas kurį gydytoją lankosi. Yra keletas gydytojų, kurie turi gausias apylinkes ir todėl susiformuoja ilgos eilės.

„Pas naujai dirbančias šeimos gydytojas I. Matulevičiūtę ir R. Jarašiūnienę laukimo eilių nėra, registratūroje suteikiama galimybė rinktis šeimos gydytoją“, – informavo įstaigos vadovė.

Šį klausimą uždavėme ir Ukmergės ligoninės vadovams.

„Konkrečiai komentuoti sunku, nes nežinome, pas kokį specialistą pacientas norėjo registruotis.

Priklausomai nuo dirbančių specialistų skaičiaus ir poreikio, laukimo eilės trukmė yra nuo kelių dienų iki kelių savaičių.

Pacientas, norintis pas gydytoją specialistą patekti greičiau, turėdamas siuntimą, gali kreiptis ir į bet kurią kitą gydymo įstaigą kitame mieste“, – informavo Ukmergės ligoninės vyr. gydytojo pavaduotoja medicinai Marija Švedienė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų