Operacinio bloko atidaryme dalyvavo ir premjeras

Gedimino Nemunaičio nuotr. Ligoninės operacinio bloko atidaryme. Gedimino Nemunaičio nuotr. Ligoninės operacinio bloko atidaryme.

Ukmergės ligoninėje penktadienį iškilmingai atidarytas Operacinis blokas. Garbiausias atidarymo šventės svečias – ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

Operacinio blogo atidarymo iškilmėse svečius pasitiko gausus būrys ligoninės darbuotojų.

Ligoninės vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka pažymėjo, kad tai – 12 metų nuo 2008-ųjų keliais etapais vykdytas ir pagaliau visiškai užbaigtas projektas.

Pirmasis projekto „Ukmergės ligoninės operacinio bloko ir reanimacijos skyriaus patalpų rekonstravimas“ etapas buvo baigtas 2017 metais, įrengus Reanimacijos skyrių už valstybės investicijų programos lėšas – 1 mln. 455 tūkst. eurų.

Tais pačiais metais Sveikatos apsaugos ministerijai nutraukus projekto finansavimą, darbai laikinai buvo sustoję.

2018 metais Vyriausybė skyrė 306 tūkst., o pernai – dar 519 tūkst. eurų Operacinio bloko įrengimo darbams atlikti. 

Vyriausiasis gydytojas dėkojo visiems prisidėjusiems prie šių darbų įgyvendinimo.

Premjeras Saulius Skvernelis sakė, kad šis modernus operacinės blokas svarbus ne tik ukmergiškiams, bet ir viso regiono gyventojams.

„Šiandien Ukmergės ir aplinkiniams rajonams svarbus įvykis –  ši ligoninė plečiasi ir naujų operacinių įrengimas ne tik palengvins kasdienį darbą medikams, bet ir užtikrins pacientų saugumą. Akivaizdu, kad šio regiono žmonės galės reikiamų paslaugų sulaukti greičiau ir arčiau gyvenamosios vietos. Patogiau bus ir artimiesiems lankyti sergančiuosius, vadinasi, ir gydymas bei sveikimas po operacijų bus jaukesnis“, – sakė premjeras.

Akcentavo, kad Vyriausybė niekada neliks nuošalyje, nes sveikatos apsauga – viena svarbiausių sričių, kuriai turi būti užtikrintas reikiamas finansavimas, investicijos,  palaikomi svarbūs ir pažangūs projektai.

Seimo narys Juozas Varžgalys prisipažino, kad visą besibaigiančią kadenciją dėl Ukmergės ligoninės darbų nedavė ramybės nei premjerui, nei Sveikatos apsaugos ministrui. Džiaugėsi, kad projektas sėkmingai užbaigtas.

Į susirinkusiuosius su padėkomis ir sveikinimais kreipėsi Sveikatos apsaugos ministerijos kanclerės pareigas laikinai einanti Odeta Vitkūnienė, Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis, Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas, ligoninės skyrių vadovai.

Patalpas pašventino Ukmergės ligoninės kapelionas, kunigas Rimantas Laniauskas.

Po to visi galėjo apžiūrėti operacinio bloko, įrengto šalia Reanimacijos skyriaus, patalpas.

Trys operacinės su pagalbinėmis patalpomis įrengtos 747 kv. m plote.

Darbus atliko UAB „Baltukmės statyba“, UAB „Statybos montavimo darbai“. 

Ukmergės ligoninė teikia II lygio chirurginę pagalbą mūsų ir aplinkinių rajonų gyventojams.

Čia atliekamos bendrosios chirurgijos, abdominalinės, klubo, kelio sąnarių endoprotezavimo, laparaskopinės operacijos, artroskopijos, LOR endoskopinės ir kitos operacijos. Per metus atliekama iki 2 500 operacijų, protezuojama iki 150 klubo ir kelio sąnarių.

Iki šiol operacijos ligoniams buvo atliekamos senose, nerenovuotose patalpose, skirtinguose aukštuose, dideliu atstumu viena nuo kitos bei nuo Reanimacijos skyriaus.

Naujasis operacinis blokas turėtų pradėti veikti šią vasarą, kai bus sumontuota visa įranga.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Kazkas 2020-03-12 10:12
Galetu premjero komanda bent automobilius pasaugot, lekia poto stabdo staigiai. Visas ekipazas kaip nuo grandines nutruke. Is galo vaziuojant nekoks vaizdelis
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų