Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergei skysčio tikrai netrūks. Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergei skysčio tikrai netrūks.

Dėl koronaviruso grėsmės žmonėms išpirkus dezinfekcinį rankų skystį, jį skubiai pradėjo gaminti bent keliolika Lietuvos įmonių. Tarp jų ir UAB „Ukmergės vaistinė“.

Šios vaistinės vadovė Irena Rastauskienė pasakojo, kad naujos rekomenduojamos formulės skystis jau gaminamas visu pajėgumu. Juo prekiauja vaistinėje Klaipėdos gatvėje.

„Esame sudarę pardavimo sutartis su kitais miestais, bet pirmiausiai aprūpinsim ukmergiškius. Ukmergei skysčio tikrai nepritrūksime“, – tikino vaistinės vadovė.

Patvirtinta formulė, pagal kurią įmonės pradėjo gaminti rankų dezinfekavimo skystį, veikia lipofilinių apvalkalinių virusų grupę. Skysčio sudėtyje yra etanolio, peroksido, glicerino ir kitų medžiagų.

Ukmergės vaistinėje gaminamas ir parduodamas rankų dezinfekantas yra fasuojamas į įvairią tarą. Mažiausias yra 50 g buteliukas su purkštuku, didžiausias – 400 g talpos indas.

Buteliukas dezinfekcinio skysčio kainuoja nuo 3 eurų.

Irena Rastauskienė sako, kad didžiulė problema – ne paties skysčio, o taros tiekimas. Trūksta būtent jos, o ne žaliavos skysčiui gaminti.

Vaistininkė stebi itin išaugusį dezinfekcinio skysčio poreikį – gyventojai jo nori įsigyti iškart po kelis vienetus. Per dieną parduodama iki 100 buteliukų.

Vaistininkė siūlo nejuokauti su naujuoju grėsmingu virusu, dezinfekuoti rankas ir su savimi visada nešiotis buteliuką definfekanto. 

Gyventojams primenama, kad viena geriausių apsaugų nuo virusų plitimo – tinkama rankų higiena, saviizoliacija, jei įtariamas užsikrėtimas, taip pat bent 2 metrų atstumo laikymasis tarp žmonių.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)

Komentarai  

+12 # Kazys 2020-03-17 14:27
Džiaugiuosi, kad yra Ukmergėje tokia vaistinė, beje vienintelė gamybinė ir valdoma tik ukmergiškių verslininkų.
Turim visi padėti jai atsilaikyti prieš didžiuosius tinklus ne tik kai reikia skysčio, bet ir palaikydami pirkdami vaistus ne tik karantino metu.
Reikia visiems paploti už iniciatyvą ir pagalbą mums visiems sunkiu metu
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų