Spausdinti šį puslapį

Apie ligoninės darbą plintant koronavirusui

Gedimino Nemunaičio nuotr. Artimieji gali palikti savo lauknešėlius dėžėse. Gedimino Nemunaičio nuotr. Artimieji gali palikti savo lauknešėlius dėžėse.

Skaistė VASILIAUSKAITĖ-DANČENKOVIENĖ

Į redakciją penktadienį paskambinusi moteris atkreipė dėmesį į Ukmergės ligoninėje teikiamas reabilitacijos paslaugas.

Gyventoja mano, kad dabar, plintant koronavirusui, kreipiamas nepakankamas dėmesys į dezinfekciją.

Pasak moters, atliekant mankštą vienas žmogus keliasi, kitas gulasi,  tačiau ji nepastebėjo, kad būtų dezinfekuojamas didžiulis stalas, ant kurio atliekami pratimai. Pacientei šiuo laikotarpiu atrodo nesaugios ir kitos procedūros. „Vienas atsineša savo paklodėlę, o kitas gal ir ne“, – nuogąstavo ukmergiškė.

Dar penktadienį VšĮ Ukmergės ligoninė vyriausiojo gydytojo pavaduotoja gydymui Marija Švedienė patikino, kad dezinfekcija ligoninėje vykdoma pagal visus reikalavimus ir kad darbas įstaigoje nesikeičia. Tačiau šeštadienį, po priimto Vyriausybės sprendimo, viskas apsivertė.

Paskelbta apie planinių operacijų atidėjimą, išskyrus pagalbą ir sveikatos priežiūros paslaugas, kurių nesuteikus pacientui atsirastų poreikis būtinajai medicinos pagalbai arba reikšmingai pablogėtų paciento būklė.

Taip pat skelbiamas planinių hospitalizacijų dėl kitų diagnostinių ir gydomųjų paslaugų atidėjimas. Pacientų lankymo draudimas, išskyrus terminalinės būklės pacientų ir vaikų iki 14 metų lankymą, su gydančio gydytojo leidimu.

Vyriausybės sprendimu draudžiamas medicininės reabilitacijos paslaugų teikimo ribojimas, išskyrus tuos atvejus, kurių nesuteikimas nulemtų pacientų neįgalumą.

Draudžiama lankyti stacionare besigydančius ligonius. Išimtinais atvejais, kai paciento būklė labai sunki, bus išduodamas specialus leidimas su atitinkamo skyriaus vedėjo parašu.

Kol kas Ukmergės ligoninėje sudaroma galimybė perduoti daiktus stacionare gulintiems pacientams. „Ligoninės pirmame aukšte dirba darbuotoja ir įrengtos specialios dėžės. Artimieji, užrašę skyriaus pavadinimą, ligonio vardą, pavardę ir palatos numerį, gali palikti savo lauknešėlius dėžėse“, – pasikeitusią lankymo tvarką komentavo M. Švedienė.

Ji kreipiasi į ligoninėje besigydančių žmonių artimuosius ir ragina juos būti supratingais: „Labai prašome lankytojų būti sąmoningais ir nebandyti patekti į stacionaro patalpas. Jeigu kiekvienas žmogus nesisaugos pats, niekas kitas neapsaugos.“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)