Pateikti naujausi duomenys – užsikrėtimų kreivė šovė į viršų

Pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 484 užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejai.

Gerokai pašoko ir Ukmergėje nustatytų infekuotųjų skaičius – 40 patvirtintų atvejų. Apie tai pranešė Ukmergės rajono savivaldybė.

Guodžia tai, kad Ukmergė pirmoji ir vienintelė ėmėsi tirti visus savo medikus. Greitindami tyrimo apsukas ir plėsdami tiriamųjų žmonių ratą, užkirsime užkrato plitimą mieste ir rajone, sergantieji bus gydomi, jų aplinkos žmonės – izoliuojami. Kuo griežčiau visi laikysimės karantino reikalavimų, tuo greičiau išlipsime iš šios „duobės“.

Iš 282 ėminių, paimtų laikiname prie ligoninės įrengtame patikros punkte, dešimčiai nustatytas užsikrėtimas koronavirusine infekcija. Taigi, turime jau 18 medikų, kuriems patvirtintas COVID-19. Pirmadienį patikrinti paskutiniai 50 medikų pagal vadinamą „kontaktinį sąrašą“. 

Tada bus testuojami visi kiti, be išimties ir nepriklausomai nuo užimamų pareigų, ligoninės darbuotojai.

Ukmergės ligoninėje iš viso dirba 460 žmonių. Po to savo eilės sulauks Ukmergės PSPC medikai, pradedant Greitosios medicinos pagalbos skyriaus darbuotojais ir baigiant visais kitais likusiais, taip pat be jokios išimties ir nepriklausomai nuo užimamų pareigų – iš viso 160 žmonių.

Vėliau bus organizuojamas patikrinimas privačiose gydymo įstaigose dirbantiems medikams. Skaičiai šiuo metu tikslinami.

Ukmergėje veiks mobilusis punktas, kuriame pacientams bus imami ėminiai tyrimams dėl koronaviruso COVID-19 infekcijos. Punktas įkurtas aikštelėje prie miesto stadiono.

Pirmiausia jame bus tiriami buvę ligoninės pacientai – iš viso 278 žmonės, kurie iš ligoninės skyrių buvo išrašyti nuo kovo 5-os iki kovo 19 dienos. Po jų tyrimai bus skirti šiuo metu dirbantiems ir daug kontaktų su žmonėmis turintiems 68 policijos pareigūnams ir 60 socialinių darbuotojų.

Punktas Ukmergėje dirbs 2 pamainomis. Tiriamų žmonių skaičius jame priklausys nuo laboratorijos, į kurią bus siunčiami paimti ėminiai, pajėgumų.

„Labai prašome visuomenės nedaryti skubotų išvadų – nesmerkti, nekaltinti, neieškoti kaltų. Turime būti kaip niekad vieningi ir susitelkę, dar labiau atsakingi ir socialiai solidarūs – viskas mūsų rankose. Tik kartu įveiksime visus sunkumus ir iššūkius, o jau po to galėsime ginčytis, aiškintis, kas kaltas ir kas ko nepadarė...“ –, skelbia rajono savivaldybė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų