Spausdinti šį puslapį

Aštuntas nuo koronaviruso miręs asmuo į Vilnių buvo atvežtas iš Ukmergės ligoninės

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad Lietuvoje patvirtintas aštuntas mirties nuo koronaviruso (COVID-19) atvejis. Asmuo mirė Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose. Mirusysis priklausė rizikos grupei, rašoma ministerijos pranešime.

„Deja, šiąnakt mirė dar vienas rizikos grupės asmuo, jis mirė šiąnakt Santaros klinikose, o atvežtas buvo iš Ukmergės. Jam buvo 77 metai“, – žurnalistams sakė Valstybės ekstremalių situacijų centro atstovas Giedrius Surplys.

Tai – pirmoji koronaviruso auka Vilniuje, anksčiau pranešta apie mirusius šia infekcija užsikrėtusius žmones Ukmergėje, Panevėžyje, Klaipėdoje.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga reiškia užuojautą šeimai, artimiesiems.

Vilniaus universiteto Santaros klinikose miręs žmogus, tapęs aštuntąja koronaviruso auka, buvo senyvo amžiaus pacientas, prieš dvi dienas atvežtas iš Ukmergės ligoninės Slaugos skyriaus.

Tai BNS patvirtino Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė. Ji sakė, kad mirusysis į Vilnių savaitgalį buvo atvežtas Ukmergės ligoninėje išplitus infekcijai, kaip ir dar šeši Slaugos skyriuje gulėję asmenys.

„Jis yra vyresnio amžiaus, atvežtas iš Ukmergės. Ukmergės ligoninės Slaugos skyriaus visiems pacientams buvo atlikti tyrimai, keletui jų nustatyti teigiami COVID-19 tyrimai, jie buvo pervežti į Santaros klinikas, kad nepasklistų infekcija. Iš viso pervežtų yra septyni“, – BNS sakė R. Lingienė.

Anot jos, vyras į ligoninę atvežtas sekmadienį, jis buvo sunkios būklės, kiti asmenys į Vilnių atvežti vėliau.

R.Lingienės vertinimu, sprendimas pervežti žmones, siekiant užtikrinti kitų pacientų saugumą, buvo teisingas. Specialistė pripažįsta, kad pervežtieji yra „didelėje rizikos grupėje dėl savo amžiaus ir lėtinių sveikatos problemų“.

Ministras A. Veryga antradienį pažadėjo, kad mirusių žmonių tyrimams dėl koronaviruso bus teikiamas prioritetas. To prašė Ukmergės ligoninės vadovas, kai sunkumų iškilo ligoninėje mirusių žmonių artimiesiems, norintiems atsiimti mirusiojo kūną.

Lietuvoje yra nustatyta 533 koronaviruso atvejų, aštuoni žmonės mirė, septyni – pasveiko.

Prieš keletą dienų Ukmergės ligoninės slaugos pacientams atlikti tyrimai, keletui jų buvo patvirtinti COVID-19, jie visi peržvežti gydytis į Santaros klinikas.

Ukmergės ligoninė – viena labiausiai koronaviruso paveiktų vietų Lietuvoje, čia dėl išplitusios infekcijos beliko veikti vienintelis Slaugos skyrius. Jame, atskirose palatose, yra gydomi šeši žmonės.

Ukmergės ligoninės vadovas Rimvydas Civilka teigė, kad pirmuosius testus dėl koronaviruso ligoninė gavo tik praėjus beveik savaitei po to, kai virusas nustatytas pirmajai darbuotojai. Šiuo metu ligoninėje, jo teigimu, infekcija patvirtinta 28 medikams.

LRT.lt, BNS

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)