Spausdinti šį puslapį

Pagaliau bus ištirti visi ligoninės darbuotojai

Gedimino Nemunaičio nuotr. Prie Ukmergės ligoninės pastatytas stendas, kuriame – padėkos medikams žodžiai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Prie Ukmergės ligoninės pastatytas stendas, kuriame – padėkos medikams žodžiai.

Nuo penktadienio dėl koronaviruso tikrinami Ukmergės medikai.

Laikinas patikros punktas įrengtas prie ligoninės Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriaus. Pagal iš anksto sudarytą sąrašą pirmąją dieną patikrinta 40 medikų. Mėginiai toliau imti savaitgalio dienomis. Šeštadienį ir sekmadienį laikinasis punktas veikė visą dieną. Jį saugo Lietuvos šaulių sąjungos Karaliaus Mindaugo 10-osios rinktinės Ukmergės Vyčio 1002-osios šaulių kuopos nariai.

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas sakė, kad iš viso bus ištirti 330 ligoninės darbuotojų, o vėliau tiriami ligoninėje nuo kovo 5-osios besigydę ir į namus išleisti pacientai, jų artimieji.

Nuo šios savaitės pradžios prie miesto stadiono veikia jau ne laikinasis, o nuolatinis patikros punktas.

Čia pasitikrinti gali visi 1808 užsiregistravę ir nurodytu laiku savo automobiliais atvykę asmenys. 

Ukmergės rajono savivaldybė skelbia, kad mūsų ligoninėje, kurioje daugybė medikų yra saviizoliacijoje, sulaukė pastiprinimo iš Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės.

Skelbiama, kad į Ukmergę teikti asmens sveikatos priežiūros paslaugų komandiruoti penki gydytojai: Galina Gubina, Greta Patapavičiūtė, Artūras Tamulis, Antanas Eigminas, Jonas Pivoriūnas.

Jie savanoriškai pasisiūlė atvykti ir rūpintis pacientų sveikata tokiomis ekstremaliomis sąlygomis.

Rajono savivaldybės administracijos direktorius D. Varnas Lietuvos kariuomenės atstovų paprašė į Ukmergę komandiruoti dar ir karo mediką, sugebantį dirbti esant ekstremalios situacijos metu.

Nustatė po mirties

Karonavirusu užsikrėtusiųjų Ukmergėje daugėja. Daugėja ir aukų. Savaitgalio duomenimis, jų buvo jau keturios.

Šeštadienį pranešta, kad mūsų ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje mirusiam vyrui nustatytas COVID-19.

74 metų ukmergiškis sunkiai sirgo iki tol kelis mėnesius gulėjo šiame skyriuje. Mirė kovo 26 dieną. Teigiamas  testas jam nustatytas po mirties, kovo 28 dieną.

Sekmadienio vakarą Ukmergės rajone buvo registruoti 28 koronaviruso atvejai. Iš jų 8 – medikams. 4 garbaus amžiaus ligoninės pacientai nuo viruso mirė.

Pateikė informaciją

Apie būtinybę ištirti visus Ukmergės medikus ir pacientus, apsisaugojimų priemonių paiešką, kasdien besikeičiančią dramatišką situaciją ir dedamas pastangas ją suvaldyti praėjusią savaitę išsami informacija suteikta savivaldybės tarybos nariams. Ją pateikė rajono vadovai, medikai.

Ukmergės ligoninės vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka apgailestavo, kad pagalba į didelę bėdą papuolusiai jų įstaigai iš Sveikatos apsaugos ministerijos keliauja labai lėtai. Iki praėjusio penktadienio dar nebuvo ištirti visi likę ligoninės darbuotojai.

Papasakojo, kad pacientai, kurių per 90, dabar suguldyti atskirose palatose po vieną. Jais besirūpinantis personalas dėvi visas apsaugos priemones. Tačiau jų atsargos labai greitai tirpsta, nes yra nuolat keičiamos – apsaugų reikia labai daug. Dėkojo už pagalbą apsaugos priemonėmis verslo įmonėms, „Laisvės televizijai“, rotariečiams. „Iš ministerijos nesam gavę nieko“, – tokie apmaudūs žodžiai ketvirtadienį skambėjo iš ligoninės vadovo lūpų.  

Susitikime informuota apie koronaviruso patikros stotelę. Viena iš būtinų sąlygų jai – eismas turi vykti ratu. Kadangi tyrimas užtrunka 10–20 minučių, žmonės bus tikrinami pagal iš anksto sudarytą sąrašą, kuriame kiekvienam skirtas atvykimo laikas. Šiam darbui apmokoma Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro slaugytojų komanda.

Informuota, kad visą savaitę buvo sutrikęs informacijos apie ukmergiškius, kuriems patvirtintas užsikrėtimas koronavirusu, pateikimas.

Iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenys vėlavo iki 4 parų. Dėl to nebuvo galima priimti skubių sprendimų dėl žmonių saviizoliacijos ir jos kontrolės.

Informacija suteikta apie sprendimą dezinfekuoti Ukmergės gatves, apie papildomą policijos ekipažą, kuris vykdo prevencinį darbą, informuojant, kaip reikėtų elgtis karantino laikotarpiu. Taip pat pareigūnai tikrina, kaip žmonės laikosi reikalavimų.

Dirba keturi greitosios medicininės pagalbos ekipažai – vienu daugiau nei anksčiau .

Rajono meras Rolandas Janickas, pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, administracijos direktorius Darius Varnas, jo pavaduotoja Dalė Steponavičienė pasakojo apie įtemptą darbą stengiantis gauti apsaugos priemonių ir greitųjų testų koronaviruso patikroms.

Vardintos didžiausios problemos – trūksta ne pinigų, o priemonių, nors ieškoma jų įvairiausiais kanalais.

Informuota apie pagalbą maistu labiausiai pažeidžiamiems žmonėms. Nemokamas maitinimas, skiriamas mokiniams, keičiamas į sausus davinius.

Iš užsienio grįžusiesiems karantinavimui parengtos patalpos Vepriuose. Ten apgyvendintos kelios šeimos, tačiau didžioji dauguma, keliolika grįžusiųjų, izoliuojasi savo namuose.

Rajono meras dėkojo visai komandai už įtemptą darbą.

Miesto neuždarė

Praėjusią savaitę garsiai kalbėta, kad mūsų mieste labai padaugėjus užsikrėtusiųjų, Ukmergė gali būti uždaryta.

Mūsų rajono vadovams pavyko įtikinti premjerą Saulių Skvernelį tokio sprendimo nepriimti

Nuotoliniame Vyriausybės COVID-19 sukeltos situacijos valdymo komiteto posėdyje nutarta kol kas netaikyti asmenų judėjimo apribojimų. Tačiau ukmergiškių prašoma susilaikyti nuo visų nebūtinų kelionių ir judėjimo po miestą. Kitų miestų gyventojai taip pat raginami susilaikyti nuo nebūtinų vizitų į Ukmergę.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)