Testuojamųjų ratas Ukmergėje plečiamas

Ukmergėje, prie miesto stadiono įrengtame mobiliajame punkte dėl koronaviruso iki šios savaitės pradžios buvo testuojami tik ukmergiškiai, turėję sąlytį su sergančiaisiais, gydyti Ukmergės ligoninėje, jų artimieji. Čia tikrinti ir pareigūnai, socialiniai darbuotojai.

Patikros punktas Gruodžio 17-osios gatvėje veikia nuo kovo 30 dienos, bet su karštąja linija 1808 nebuvo susietas.

Ukmergės rajono savivaldybė skelbia, kad nuo šios savaitės pradžios čia galės atvykti visi, pajutę koronavirusui būdingus simptomus ir apie tai pranešę karštosios linijos trumpuoju telefonu 1808.

Akcentuojama, kad pacientai, kurie atvyks į mobilųjį punktą prieš tai nesikreipę į karštąją liniją, nebus priimami.

Atvykęs į mobilųjį punktą, žmogus turi nelipti iš automobilio ir neatidaryti lango, kol nebus nurodyta kitaip. Su savimi turi turėti asmens dokumentą ir A4 formato lapą su užrašytu mobiliojo telefono numeriu.

Prie automobilio priėjęs mobiliojo punkto komandos padėjėjas patikrins atvykusiojo asmens duomenis, užpildys siuntimą tyrimams, paprašys atidaryti automobilio langą. Įteiks susipažinti ir pasirašyti sutikimo formą ir saviizoliacijos atmintinę.

Kitas mobiliojo punkto komandos narys paims tepinėlį iš paciento nosiaryklės ir ryklės. Po ėminio paėmimo privalu grįžti į namus laukti atsakymo.

Jei tyrimo rezultatai neigiami, pacientas bus laikomas sveiku, jei 14 dienų saviizoliuosis ir simptomai pranyks, tačiau būklė negerės, atsiras kitų simptomų ar kils neaiškumų, pacientas turi kreiptis nuotolinės konsultacijos į savo šeimos gydytoją ar į karštąją liniją.

Jei rezultatas teigiamas, tačiau paciento būklė gera, jam paaiškinama apie griežtos saviizoliacijos svarbą namuose iki visiško pasveikimo bei atsakomybę, ją pažeidus. Jei pacientas negali saviizoliuotis namuose, savivaldybė turi užtikrinti tam parengtą vietą.

Jeigu paciento būklė yra pablogėjusi, mobiliojo punkto koordinatorius informuoja GMP dispečerinę ir nurodo pacientui likti namuose ir laukti, kol atvyks GMP brigada.

Jei pacientą į mobilųjį punktą transportu atveža kitas asmuo, jis taip pat turi izoliuotis 14 dienų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Pfff 2020-04-27 08:16
O kodel politikams besitikrinantiems nuo viruso nereikia 14 dienu izoliuotis,o paprastiems zmonems reikia? Kodel taikomi dvigubi standartai? As net jei jausciau visus simptomus tikrai nevaziuociau tirtis. Gaut 14 dienu saviizoliacijos vien uz tai,kad norejai issitirti yra absurdas. Namu arestas niekuo nenusikaltusiam.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Gyventojas 2020-04-28 08:14
Savivaldybės darbuotojai labai svarbūs, ir stipriai dirba užsidarę namuose. Jiems labai būtina tirtis, nes tie kas dirba ir užtikrina, kad gyvenimas nesustotų gali ir palaukti :)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # Dziaukites 2020-04-28 11:21
Siuo metu naudojamos mėginiui meteles kietos ir , imant megini , gali suzeisti norerykles gleivine. Kodel suprastejo ju kokybe?!Juk is pradziu buvo minkstos ir saugios. Kas cia? Nenoras saugoti savo zmoniu, ar vel biznis ir reklama( kuo daugiau)...bet ne saugiau :(
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų