Ar jau pasiektas pikas?

Antrasis COVID-19 infekcijos pikas Lietuvoje tikėtinas balandžio 25–29 dienomis. Tai prognozuoja Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) ir Lietuvos energetikos instituto (LEI) mokslininkai.

Epidemiją suvaldyti sekasi vis geriau, o jos pikas jau praeitas arba esame arti jo. Visiškai priešingai yra Baltarusijoje ir Rusijoje, kur dėl eksponentinio ir pavojingo epidemijos augimo perkrauta sveikatos apsaugos sistema ir didėja mirštamumas.

LSMU ir LEI mokslininkai bei visuomeninės grupės www.united4health.lt nariai atlieka COVID-19 infekcijos plitimo Lietuvoje epidemiologinius stebėjimus ir naujausius prognozavimo rezultatus skelbia interneto tinklalapyje lsmuni.lt.

Naujausioje analizėje įvertinta, kiek asmenų gali užsikrėsti koronavirusu per dieną dėl balandžio 16 dieną pasikeitusių karantino sąlygų.

Pastebima, kad Lietuvoje epidemiologinė situacija yra stabili. Prognozuojama, kad net ir palengvinto karantino sąlygomis naujų koronavirusu užsikrėtusių asmenų skaičius bus nedidelis. Tyrėjai taip pat palygino, kaip epidemija vystytųsi Lietuvoje pagal kitų šalių scenarijus. Pastebėta, kad labai dažnai minimas Švedijos atvejis Lietuvai būtų ypač sudėtingas – jau dabar turėtume apie 4000 sergančių žmonių ir iki 420 mirusiųjų nuo COVID-19 infekcijos.

Sudaryti grafikai taip pat leidžia palyginti infekcijos valdymo sėkmingumą. Prognozės rodo, kad Lietuvoje, esant Lenkijos ar Latvijos scenarijams, mirštamumas ir sergančių žmonių skaičius būtų šiek tiek mažesnis. Tokiu atveju Estijos scenarijaus epidemiologinė situacija būtų daug prastesnė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų