Planinės gydymo paslaugos bus atnaujintos ne iš karto

Didžioji dalis planinių paslaugų gydymo įstaigose bus atnaujintos artimiausiu metu, kai tam tinkamai pasiruoš ligoninės ir poliklinikos. Tai reiškia, kad pacientai jau artimiausiu metu galės „gyvai“ konsultuotis su gydytojais, bus teikiamos planinės operacijos, procedūros ir kitos paslaugos. Žinoma, laikantis būtinų saugumo reikalavimų, kas svarbu siekiant užkirsti kelią koronaviruso (COVID-19) plitimui. 

Tokiam Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) siūlymui trečiadienį pritarta Vyriausybės posėdyje.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, įstaigų vadovai turės užtikrinti būtiną infekcijų kontrolę teikiant paslaugas pacientams. Registraciją būtina organizuoti taip, kad pacientai nesibūriuotų, o specialistų konsultacijas suplanuoti taip, kad išlaikytų tam tikrus laiko tarpus tarp vizitų, galėtų patalpas išvėdinti, dezinfekuoti.

Skelbiama, kad nuotolinės paslaugos kol kas liks prioritetinės. Jei problemų nebus galima išspręsti per atstumą, pacientai galės konsultuotis gyvai.

„Prieš atverdamos duris, įstaigos turės parengti planinių stacionarinių ir ambulatorinių paslaugų atnaujinimo etapais planus. Juose – numatyti viską, kas būtina, norint teikti būtinosios medicinos pagalbos ir planines paslaugas. Taip pat tvarką, kaip teikti paslaugas didelės ir mažos rizikos grupėms priskiriamiems pacientams, kaip valdyti jų srautus. Turi būti įtvirtinta personalo darbo organizavimo tvarka, kaip bus elgiamasi, jei plis virusas įstaigose, kai darbuotojai dirba keliose darbo vietose. Be to, turi būti numatyta, kaip apsaugos priemonės, pagal saugumo lygius, bus skiriamos darbuotojams ir pacientams“, – skelbiama SAM pranešime.

Pažymima, kad ligoninės turės dalį lovų palikti tam atvejui, jei susirgimų skaičius koronavirusu išaugtų.

Taigi, tiek ligoninės, tiek poliklinikos galės pradėti dirbti tik susiderinusios planus su įstaigų infekcijų kontrolės specialistais, o kur jų nėra – konsultuojantis su Higienos institutu, taip pat su organizuojančia regiono įstaiga.

Be to, kol kas nebus teikiamos planinės odontologų paslaugos. Toks sprendimas priimtas, įvertinus tai, kad šios paslaugos priskiriamos prie labai aukštos rizikos paslaugų. Ir tai, kad odontologai, norėdami saugiai teikti paslaugas savo pacientams, turėtų naudoti maksimalias apsaugos priemones, kurias naudoja medikai, dirbantys koronaviruso infekcijos židiniuose, pavyzdžiui, apsauginius kostiumus, akinius, pirštines ir kt.

Ir toliau pacientams bus teikiamos skubios odontologinės paslaugos, kurių negalima atidėlioti, pavyzdžiui, išmuštas dantis, kraujuoja ir pan.

Siekiant išvengti koronaviruso plitimo, ir toliau bus draudžiamas pacientų lankymas, išskyrus, kai žmogus serga nepagydoma ir progresuojančia liga, taip pat, kai lankomi vaikai iki 14 metų amžiaus, gydantiems gydytojams leidus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų