Užsikrėtus ugniagesiui, izoliavosi 20 žmonių

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad teigiamas koronaviruso atvejis nustatytas Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos skyrininkui.

„Šeštadienį jam buvo atliktas testas, nes pirmadienį jis turėjo gultis į ligoninę. Sekmadienį gautas teigiamas atsakymas. Jokių simptomų, būdingų šiam virusui, nejautė ir lig šiol nejaučia“, – sakė Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas.

Jis informavo, kad atliekamas visos tarnybos darbuotojų patikrinimas dėl koronaviruso.

Dalis darbuotojų patikrinta mobiliajame patikros punkte, o 18-ai atlikti greitieji testai. Trečiadienio duomenimis, visų atsakymai neigiami.

„Dėl koronaviruso jau yra atlikti testai pamainos ugniagesiams gelbėtojams, su kuriais dirbo užsikrėtęs skyrininkas“, – teigė D. Vyšniauskas.

Visi aštuoni pamainoje budėjusieji ar bendravusieji su koronavirusu užsikrėtusiu vyru yra saviizoliacijoje.

Viršininkas pasakojo, kad tarnybos patalpose atlikta dezinfekcija. Nuo pat karantino pradžios darbai šioje tarnyboje buvo suskirstyti taip, kad ugniagesių komandos nekontaktuotų tarpusavyje. Neturi komandų gelbėtojai ir tiesioginio kontakto su viršininku.

Tokioje situacijoje saviizoliacijos prireikė, palyginus, nedideliam darbuotojų skaičiui, tad veiklai kliūčių nėra. „Likusiesiems bus daugiau viršvalandžių“, – paaiškino viršininkas.

Ukmergiškiai, kurie dalijosi šia naujiena socialiniuose tinkluose, iš karto pradėjo baimintis, kad vyro sutuoktinė yra medikė.

Epidemiologinį tyrimą dėl šio įvykio atlieka Nacionalinis visuomenės sveikatos centras. Šio centro Vilniaus departamento Ukmergės filialo laikinoji vadovė Kotryna Žigaitė šį faktą patvirtino, tačiau patikino, kad moteris šiuo metu nedirba – darbovietėje nesilankė. Jai infekcija, trečiadienį skelbiamais duomenimis, nėra nustatyta.

Viešai skelbiama, kad šiuo metu Ukmergės medikų bendruomenėje užsikrėtusiųjų nėra.

K.Žigaitė sakė, kad epidemiologinio tyrimo metu nustatyta 20 su užsikrėtusiu ugniagesiu sąlytį turėjusių asmenų. Tarp jų – šeimos nariai ir bendradarbiai.

Pagal Sveikatos apsaugos ministerijos nustatytą tvarką, medikai, socialiniai darbuotojai, ikimokyklinio ugdymo įstaigų darbuotojai yra reguliariai tikrinami dėl užsikrėtimo koronavirusu. Ugniagesiams reguliarūs tikrinimai neatliekami.

Praėjusią savaitę taip pat skelbėme, kad po ilgesnės pertraukos Ukmergėje nustatytas naujas infekcijos atvejis. Jis buvo nustatytas mobiliajame patikros punkte. Užsikrėtusi moteris dirba vaikų lopšelyje-darželyje.

Moteris kontaktų darbe neturėjo – dar tik rengėsi grįžti į darbą.

Dėl šio įvykio Nacionalinis visuomenės sveikatos centras taip pat atlieka epidemiologinį tyrimą.

Pasak laikinosios vadovės, epidemiologinio tyrimo metu kokių nors naujų faktų nenustatyta. Nenustatyta, nuo ko galėjo užsikrėsti abu asmenys.

Nuo karantino pradžios koronaviruso infekcija buvo patvirtinta daugiau nei 90 mūsų rajono gyventojų. Laimei, didžioji dauguma jų seniai pasveiko.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+3 # Stebėtojas 2020-06-12 12:44
"Nenustatyta, nuo ko galėjo užsikrėsti abu asmenys." - Tai negalėjo būti labaratorijos klaida, jeigu aplinkui sergančių visiškai nėra? :) Taip pat, kaip ir simptomų nėra šiems asmenims :)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų