Oda ir plaukai gali parodyti, ar jums trūksta mineralų

Gana plačiai paplitusi nuomonė, kad paauglių odos, plaukų ir nagų problemas lemia hormonų pusiausvyros sutrikimai. Vis dėlto, jei mityba netinkamai subalansuota ar nesveika, kosmetines problemas gali lemti svarbiausių mineralų stoka.

Taip pat labai svarbu pasirinkti tinkamas kosmetikos priemones, daugiau sužinoti galite Klipshop.lt.

Stipresni plaukai, skaistesnė oda, ilgesni nagai... Tai skamba kaip grožio klinikos reklama. Išties tokiose klinikose lankosi daugybė tobulos išvaizdos siekiančių jaunuolių. Deja, jei tikroji problemų priežastis – nesveiki valgymo įpročiai, lankydamiesi grožio klinikose jie tik švaistys savo laiką ir pinigus.

„Visų pirma, dažniausiai linkstama nepastebėti tokių mineralų kaip selenas ir cinkas trūkumo“, – www.15min.lt  tvirtina vaistinių tinklo „Apotheka“ vaistininkė Šarūnė Borkertė.

Minėtų mineralų stoka gali lemti su oda, plaukais ir nagais siejamų problemų atsiradimą. Nemažos Europos dalies, ypač Lietuvos, dirvose seleno yra gana mažai. Nekreipiant dėmesio į šią problemą, žmonėms jo gali pritrūkti.

Vis dėlto, pagerinti mineralų kiekį organizme reikėtų ne vien dėl išvaizdos.

Seleno ir cinko derinys naudingas ir normaliai imuninės sistemos veiklai užtikrinti. Vadinasi, odos, plaukų (būtinos kokybiškos plaukų priemonės) ir nagų problemos iš tikrųjų gali reikšti, kad jums trūksta mikroelementų kitoms gyvybinėms funkcijoms palaikyti.

Cinkas ir selenas taip pat padeda apsaugoti organizmo ląsteles nuo oksidacinės pažaidos. Selenas padeda išsaugoti tinkamą spermos ląstelių formavimąsi ir gerą skydliaukės veiklą, o cinkas – išsaugoti vaisingumą ir palaikyti hormonų, pavyzdžiui, testosterono, pusiausvyrą.

Suvartoti pakankamai seleno su maistu gali būti itin sudėtinga, jei dirvožemyje šio mikroelemento yra per mažai. Papildų vartojimas gali būti patogus būdas šiai problemai išspręsti.

„Bio-Selenium + Zinc“ vienoje tabletėje yra seleno, cinko ir vitaminų A, B6, C bei E.

Yra ir seleno mielių („SelenoPrecise“), kurių biologinis įsisavinimas – net 88,7 proc. Tai reiškia, kad šis papildas ženkliai geriau už kitus padeda užtikrinti pakankamą seleno kiekį organizme.


Straipsniai

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Ednim 2021-01-03 12:40
Natūralus kietasis šampūnas www.ednim.lt be sulfatų, parabenų ir silikonų
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų