Koronaviruso kreivė – į viršų

 

Trečiadienį Nacionalinis visuomenės sveikatos centras pranešė, kad Lietuvoje patvirtintas 21 naujas koronaviruso atvejis. 17 naujų  atvejų yra įvežtiniai, iš jų 16 užfiksuota Kaune.

Šiuo metu koronavirusu tebeserga 209 žmonės, 1582 – pasveiko, 127 asmenys yra izoliacijoje. Nuo COVID-19 mirė 79 asmenys.

Skebiama, kad dar 12 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirė dėl kitų priežasčių. Vienas iš jų – ukmergiškis.

„Ukmergės žiniose“ skelbėme, kad liepos 8 dieną savo namuose mirė ukmergiškis, o po mirties atlikus privalomą tyrimą dėl COVID-19 infekcijos nustatyta, kad vyras buvo ja užsikrėtęs.

Gavus mirusiajam atlikto COVID-19 tyrimo rezultatus, Ukmergėje buvo nustatytas asmenų, turėjusių artimą sąlytį su vyru, ratas. Visi šie žmonės 2 savaites turi praleisti saviizoliacijoje.

Pasak velionio artimųjų, jokių COVID-19 infekcijos simptomų jis nejautė ir iki nelaimingo atsitikimo jautėsi gerai. Tą patį artimieji patvirtino ir apie save.

Pastarasis atvejis yra 92-asis bendroje Ukmergės rajono gyventojams patvirtintų šios infekcijos atvejų statistikoje. Iš visų sirgusių ukmergiškių 82 pasveiko ir 9 mirė.

Apie šią istoriją skelbė ir šalies žiniasklaida. Velionio artimieji duodami interviu sielvartavo, kad artimojo negali palaidoti, abejojo, ar žmogus tikrai sirgo koronavirusu, svarstė, gal tyrimas yra nepatikimas. 

Trečiadienį pakalbintas Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas patikino, kad mirusiam ukmergiškiui laidoti yra išduotas leidimas. Laidotuvės buvo organizuotos pagal nustatytą tvarką esant koronaviruso diagnozei.

Žiniasklaidoje buvo nuskambėjusi artimųjų abejonė, ar tyrimas tikrai patikimas, gal jis dar bus pakartotas. Juo labiau, kad mirties liudijime neskelbiama, jog mirties priežastis – koronavirusas.

Tačiau, pasak rajono mero, tyrimo rezultatai abejonių neturėtų kelti. COVID-19 nustatyta ir viskas. Artimieji, turėję kontaktą su užsikrėtusiuoju, privalo laikytis 14 dienų izoliacijos.

Specialistai prognozuoja, kad rudenį šalyje galima antra viruso banga.

Trečiadienį šalies žiniasklaidai Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigė esą sunku prognozuoti, kada ji kils, bet nereiktų manyti, kad antros bangos nebus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų