Ragina ruoštis galimai antrai koronaviruso bangai

Ruošdamasi galimai antrai koronaviruso bangai Sveikatos apsaugos ministerija kaupia valstybinį asmeninės apsaugos priemonių rezervą, kurio užtektų dviem mėnesiams.

Savivaldybes ir gydymo įstaigas sukaupti reikiamą kiekį rezervo mėnesiui siekiama įpareigoti įstatymų projektais. Jie jau pateikti svarstyti Vyriausybei. Tikimasi, kad šiuos teisės aktus Seimas priims rugsėjį.

Planuojama, kad sudėjus gydymo įstaigų, savivaldybių ir valstybės rezervo atsargas, apsaugos priemonių turėtų užtekti trims mėnesiams, net esant blogiausiam scenarijui.

Atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją Lietuvoje, nuo rugpjūčio 1 d. atnaujintos sąlygos darbo organizavimui valstybės ir savivaldybių institucijose, įstaigose bei jų valdomose įmonėse.

Sprendimu nurodyta, jog institucijos, įstaigos ir įmonės turi aptarnauti lankytojus, užtikrindamos saugos priemones. Jos įpareigotos užtikrinti, kad lankytojus aptarnaujantys darbuotojai dėvėtų nosis ir burnas dengiančias apsaugos priemones – veido kaukes, respiratorius arba kitas priemones.

Institucijoms, įstaigoms ir įmonėms nurodyta įpareigoti vyresnius nei 6 metų amžiaus lankytojus dėvėti nosis ir burnas dengiančias apsaugos priemones. Tai reiškia, jog priemonių dėvėjimas nuo šiol yra privalomas. Informaciją apie šį reikalavimą lankytojams aptarnaujančių institucijų, įstaigų ir įmonių vadovai įpareigoti pateikti prie įėjimo.

Darbuotojų fizinis kontaktas su lankytojais taip pat turės būti apribojamas, išlaikant ne mažesnį nei 1 metro atstumą arba atskiriant darbo vietą nuo lankytojo pertvaromis.

Taip pat įvestas naujas nurodymas, kuriuo institucijos, įstaigos bei įmonės turi laikytis, organizuojant susirinkimus, pasitarimus uždarose patalpose, rekomenduoti darbuotojams dėvėti nosis ir burnas dengiančias apsaugos priemones.

Priminsime, kad nuo šiol prekybos, laisvalaikio ir pramogų vietose, viešajame transporte, viešojo maitinimo įstaigose vėl privalomos veido kaukės.

Prekybos, laisvalaikio ir pramogų vietų įstaigos nuo šiol privalo riboti ir pirkėjų bei paslaugų gavėjų srautus: užtikrinti, kad pirkėjai ir paslaugų gavėjai eilėse laikytųsi saugaus ne mažesnio kaip 1 metro atstumo vienas nuo kito.

Išimtys taikomos paslaugoms, kurių neįmanoma suteikti dėvint kaukes, pavyzdžiui, barzdų skutimo, kosmetologinių ir grožio procedūrų metu. Sportuojantiesiems sporto klubuose ir besilankantiesiems laisvalaikio ir pramogų parkuose, kai paslaugų teikimas dėvint kaukes neįmanomas, pavyzdžiui, baseinuose – dėvėti kaukių taip pat neprivaloma.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų