Ukmergėje – nauji užsikrėtimo atvejai

Ukmergės rajono savivaldybė paskelbė, kad po mėnesio pertraukos turime tris naujus COVID-19 ligos atvejus.

Ukmergiškiams virusas diagnozuotas šią savaitę – rugpjūčio 9–12 dienomis.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas informavo, kad vienas iš trijų naujai nustatytų atvejų – Ukmergės rajone, Pivonijos seniūnijoje gyvenančiam asmeniui. Jis dirba vienoje šalies ministerijoje. Šiuo metu yra saviizoliacijoje. Atlikti ir jo šeimos narių tyrimai. Laimei, jie neigiami.

Kiti du atvejai yra susiję su vienos įstaigos darbuotojais. Susirgo dvi moterys darbo reikalais autobusu keliavusios į Estiją ir Latviją, kur buvo apžiūrimi ūkiai.

Abi moterys jaučia koronavirusui būdingus simptomus.

Viena užsikrėtusių moterų lankėsi konsultacijai Ukmergės šeimos centre. Šio centro direktorė Jurgita Vijūnė informavo, kad viena jų įstaigos darbuotoja dėl šio  kontakto yra savizoliacijoje.

Kadangi yra laikomasi visų apsaugos priemonių – klientai ir darbuotojai dėvi veido kaukes, patalpos nuolat dezinfekuojamos ir valomos – centras nėra uždarytas.

Pastarieji atvejai papildė bendrąją Ukmergės rajono gyventojams patvirtintų šios infekcijos atvejų statistiką, tad iš viso (nuo kovo mėnesio) dabar turime jau 95 atvejus. Iš visų sirgusių ukmergiškių 82 pasveiko ir 9 mirė.

Rugpjūčio 12-os dienos duomenimis:

- patvirtintų ligos atvejų Lietuvoje skaičius – 2 309;

- bendras sergančiųjų Lietuvoje skaičius – 532;

- bendras Ukmergės rajono gyventojams patvirtintų ligos atvejų skaičius – 91;

- pasveikusiųjų skaičius Lietuvoje – 1 683.

- nuo koronaviruso Lietuvoje mirė 81 žmogus.

Visų prašoma saugoti save ir savo artimuosius, dėvėti apsaugines veido kaukes, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienam nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai.

„Primename, kad nuo birželio 1-os savivaldybių administracijoms nebereikia organizuoti sąlytį turėjusių asmenų, grįžusių iš užsienio valstybių ir turinčių leidimus izoliuotis savo gyvenamosiose patalpose, pervežimą į namus ar kitas gyvenamąsias vietas bei į savivaldybės numatytas izoliavimo patalpas savivaldybės transportu.

Norintieji geresnių sąlygų, nei gali pasiūlyti savivaldybė, galės jas gauti susimokėję, jei savivaldybė bus sudariusi sutartį su viešbučiu ar kita apgyvendinimo įstaiga. Savivaldybės, neturinčios tinkamų patalpų, žmones izoliacijai gali nukreipti į gretimus rajonus“, – skelbia rajono savivaldybė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Pilietis 2020-08-25 14:25
kodel jus zurnalistai klaidinate piliecius rasydami melaginga informacija.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų