Spausdinti šį puslapį

Mano, kad išeitis – privačios gydymo paslaugos

Į redakciją paskambinęs vyras teiravosi, ar yra Ukmergėje privačių klinikų gydytojų, kurie konsultuotų vidaus ligų klausimais.

Skundėsi, kad kreipiantis į šeimos gydytoją ir net gavus siuntimą antrinei konsultacijai, ligonis jai užregistruojamas beveik po mėnesio. Pirma, neįmanoma prisiskambinti į registratūrą, antra, prisiskambinus, artimiausiu laiku nebūna vietų. Privačios klinikos ar privačiai konsultuojantys gydytojai, vyras mano, būtų išeitis.

Ukmergėje be savivaldybei pavaldžių Pirminės sveikatos priežiūros centro bei VšĮ  Ukmergės ligoninės dar dirba UAB „Teragyda“, teikianti šeimos gydytojų, odontologų ir ginekologų paslaugas, bei UAB „Vilkmergės klinika“, kurioje be šeimos gydytojų dar dirba pirminio bei antrinio lygio paslaugas teikiantys specialistai.

„Vilkmergės klinika“ teikia echoskopijos, psichikos sveikatos priežiūros, laboratorinių tyrimų, odontologijos, akušerijos ir ginekologijos, pediatrijos, kardiologijos, urologijos, endokrinologijos, otorinolaringologijos (ausų, nosies,  gerklės ligų) paslaugas. Kreipiantis į antrinio lygio specialistus, turint šeimos gydytojų siuntimus, paslaugos nemokamos, be siuntimų – būtina susimokėti. Kainos pateikiamos įstaigos interneto svetainėje.

„Vilkmergės klinikos“ vadovė Dalia Kiaulevičienė informavo, kad dėl specialistų konsultacijų jų klinikoje gali kreiptis ir kitose sveikatos priežiūros įstaigose registruoti asmenys.

Atkreipė dėmesį, kad kai kurie specialistai atvyksta tik kartą per mėnesį. Taip pat, kad nemokamų paslaugų skaičius ribotas, pavyzdžiui, numatyta, kad specialistas teikia 3 nemokamas ir 3 mokamas konsultacijas.  Prevencinių programų konsultacijos teikiamos nemokamai. Tad tiksliausiai žmogus sužinotų paskambinęs į registratūrą.

Tuo pačiu adresu dirba ir UAB „UMTC“ „Medea klinikos“ specialistai.

Medicina.lt pateikia ištisą privačių gydymo įstaigų Ukmergėje sąrašą. Tarp jų daugiausiai odontologijos paslaugas teikiančių kabinetų.

Kitas sveikatos paslaugas Ukmergėje teikia AB „Ortopedijos technika“ (ortopedijos), „Antėja laboratorija“ UAB „Diagnostikos laboratorija“ (diagnostinių tyrimų), UAB „Nefrologų pagalba“ (inkstų ligų).

Privačiai dirba specialistai – R. Žižienė (akių ligų gydytoja), Gydytojų Pranevičių kabinetas (ausų, nosies, gerklės ligų gydytojas ir gydytoja akušerė-ginekologė).

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)