Ukmergėje – nauji užsikrėtimai koronavirusu

Lietuvoje smarkiai šoktelėjus koronaviruso atvejų skaičiui, nauji susirgimai nustatyti ir Ukmergės rajone.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras skelbia, kad šio pirmadienio duomenimis COVID-19 infekcija nustatyta dešimčiai ukmergiškių.

Dėl šių įvykių atliekami epidemiologiniai tyrimai.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Ukmergės skyriaus laikinoji vadovė Kotryna Žigaitė informavo, kad dėl naujų susirgimo atvejų pirmadienį izoliuotis prireikė pusšimčiui ukmergiškių. Tarp jų – vienai gimnazijos klasei.

Užkrečiama liga išsiplėtė po to, kai rugsėjo 15 d. COVID-19 buvo nustatytas vasaros pabaigoje iš Jungtinės Karalystės grįžusiai moteriai. Ji buvo saviizoliacijoje, pasijuto prastai ir nutarė pasitikrinti. Įtarimas pasitvirtino.

Liga po poros dienų nustatyta ir ligonės sutuoktiniui, o vėliau – ir jo bendradarbiams. Šiuo metu dėl to veiklą nutraukė ligos židiniu tapusi įmonė, kuri užsiima vėdinimo ir šildymo sistemų įrengimų veikla.

Susirgimas iš šeimos nukeliavo ir į ugdymo įstaigą. Susirgus vienam Antano Smetonos gimnazijos moksleiviui, šiuo metu saviizoliacijos prireikė vienai gimnazijos klasei – 24-iems moksleiviams. 

Laikinai veiklą nutraukė ir viena su šiuo židiniu susijusi odontologijos klinika.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Ukmergės skyriaus laikinoji vadovė K. Žigaitė informavo, kad pirmadienio duomenimis, saviizoliacijoje buvo apie 50 ukmergiškių.

Šiuo metu darbas tęsiamas – toliau nustatinėjami užsikrėtusiųjų tiesioginiai kontaktai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų