Spausdinti šį puslapį

Eilėje pas medikus siūlo laukti palapinėje

Palapinėse planuojama pakloti grindis ir pastatyti šildytuvus. Palapinėse planuojama pakloti grindis ir pastatyti šildytuvus.

Prie Ukmergės ligoninės neseniai pastatytos bent kelios palapinės.

Žmonės klausinėja, kam jų reikia, kas ten vyksta? Pasirodo, palapinės skirtos pacientams, į gydymo įstaigą atvykusiems anksčiau skirto laiko.

Ukmergės ligoninė į gydymo įstaigą pacientus ragina atvykti ne anksčiau kaip 10 min. iki paskirto vizito.

Tačiau ne visada tai padaryti įmanoma. Kad, atvykus anksčiau, nereiktų lūkuriuoti poliklinikos laukiamajame ar lauke, prie įėjimo į įstaigą įrengtos dvi palapinės. Viena pastatyta prie įėjimo į Konsultacijų polikliniką, kita – prie Priėmimo skyriaus, kuris, kol pagrindiniame vyksta remontas, įkurtas laikinose patalpose.

Ukmergės ligoninės vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka sako, kad palapinėse bus įrengtos ir grindys, atvesta elektra ir elektrinis šildymas, kurio prireiks orams atvėsus.

Pacientus į gydymo įstaigą ragina atvykti be lydinčių asmenų, nebent be palydos ligonis negali ateiti. Viduje privaloma dėvėti veido kaukes, laukiant prie kabineto – laikytis 2 metrų atstumo nuo kitų asmenų.

Prie visų įėjimų į ligoninę ir Konsultacijų polikliniką yra matuojama kūno temperatūra ir užduodami klausimai, skirti įvertinti COVID-19 riziką.

„Planinės paslaugos nėra teikiamos pacientams, kurių temperatūra didesnė nei 37,3 laipsnio. Prieš planines operacijas visi pacientai yra testuojami dėl koronaviruso rizikos“, – pažymi ligoninės vadovas.

Kad būtų paprasčiau prisiskambinti į Konsultacijų poliklinikos registratūrą, kartu su PSPC kuriamas skambučių centras, kuris turėtų padidinti aptarnavimo telefonu pajėgumus.

Siekiant užtikrinti infekcijos kontrolės reikalavimus, ligoninėje papildomai įdarbinti keli darbuotojai.

Ligoninės vyriausiasis gydytojas sakė, kad padaugėjus Lietuvoje, o taip pat ir Ukmergėje, koronaviruso atvejų, įstaiga ruošiasi stiprinti kontrolę. Pasak vyriausiojo gydytojo, dėl COVID-19 bus testuojami visi guldomi pacientai, daugiau bus tiriama ir medikų.

Griežtėjant nurodymams vyriausybiniu lygmeniu, jų bus laikomasi.

Taip pat ligoninės vadovas informavo, kad naujasis tomografas, dėl kurio viešojoje erdvėje nemažai diskutuota, yra išbandytas ir puikiai veikia.

Tyrimams atlikti neseniai gautas leidimas iš SAM pavaldaus Radiacinės saugos centro.

Ukmergės ligoninės konsultacijų poliklinikos registratūros tel. (8 340) 65475, (8 340) 67019, 8 686 32766. Registratūra dirba nuo 7 iki 18 val.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)