Virusas – ir savivaldybėje, ir gydymo įstaigoje

Šalyje kasdien skelbiant apie koronaviruso susirgimų rekordus, sergančiųjų sparčiai daugėja ir Ukmergėje.

„Ukmergės žiniose“ rašėme apie užsikrėtusius rinkimų apygardos komisijos narius ir jų aplinkos žmones, mokyklų darbuotojus.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Ukmergės skyriui laikinai vadovaujanti Kotryna Žigaitė informavo, kad praėjusį savaitgalį buvo nustatyti dar keli nauji atvejai.

Vienas siejamas su ankstesniu atveju švietimo įstaigoje. Kito ukmergiškio užsikrėtimo aplinkybės nėra žinomos – prastai pasijutęs žmogus atliko testą ir jam nustatytas COVID-19. Jis dirba vienoje Vilniaus įmonėje.

Trečiadienį paaiškėjo, kad virusas nustatytas savivaldybės administracijos vieno skyriaus specialistui.

Šį faktą patvirtino savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas. Taip pat sakė, kad dėl šio atvejo dviejų savivaldybės skyrių darbuotojai yra saviizoliacijoje. Turėjusiems kontaktų su užsikrėtusiuoju atlikti koronaviruso testai. 

Taip pat paaiškėjo, kad vienas iš užsikrėtusių asmenų dirba Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) administracijoje.

Šios įstaigos vadovė Gitana Čepienė sakė, kad administracijoje iš viso dirba 7 darbuotojai.

Visiems atlikti koronaviruso testai. Kiek iš jų yra teigiamų kol kas nedetalizavo. Sakė, kad visi šiuo metu  yra saviizoliacijoje, tačiau nedarbingumo pažymėjimų neturi  – dirba nuotoliniu būdu.

Pasak įstaigos vadovės, pacientams paslaugų prieinamumas dėl to nesikeičia, nes nuotoliniu būdu dirba tik administracija.

Ta pačia proga vyr. gydytoja paragino pacientus laikytis nustatytos tvarkos ir pas medikus ateiti tik nustatytu laiku – nesibūriuoti.

Vyriausybė trečiadienį pritarė savivaldybių skirstymui į tris zonas pagal epidemiologinius rodiklius – geltoną, žalią ir raudoną.

Nepaisant skelbiamų vis naujų susirgimų, kol kas Ukmergė nėra priskirta prie savivaldybių, kuriose yra aukšto lygio susirgimų rodikliai – šiuo metu yra žaliojoje zonoje.

Savivaldybės bus vertinamos, atsižvelgiant į 14 dienų sergamumo rodiklį 100 tūkst. gyventojų, teigiamų tyrimų procentinę dalį tarp atliktų tyrimų per 7 dienas ir atvejų, nesusijusių su protrūkiais,  procentinę dalį per 7 dienas.

Žalioji zona reikš, kad į ją patenkančiose savivaldybėse koronaviruso pavojaus lygis yra žemas, tad nebūtina taikyti papildomų ribojimų. Į žalią zoną pateks savivaldybės, kuriose sergamumas mažesnis negu 25 atvejai 100 tūkst. gyventojų bei teigiamų tyrimų procentas per savaitę yra mažesnis negu 4 proc.

Geltonoji zona reikš, kad savivaldybės, siekdamos suvaldyti tolimesnį koronaviruso plitimą, turėtų būti pasiruošusios bei atsakingai laikytis visuomenės sveikatos ekspertų rekomendacijų. Į šią zoną pateks savivaldybės, kuriose sergamumas neviršija 50 atvejų 100 tūkst. gyventojų, o teigiamų testų procentas lygus arba didesnis negu 4 proc. arba sergamumas 25–50 atvejų 100 tūkst. gyventojų, o teigiamų testų – mažiau kaip 4 proc.

Raudonoji zona – pavojingiausia ir bus sprendžiama dėl lokalaus karantino paskelbimo. Jį paskelbus, turėtų būti numatyti ribojimai viešam gyvenimui, renginiams, ugdymui, įvedamas privalomas asmens apsaugos priemonių dėvėjimas. Į raudonąją zoną pateks savivaldybės, kuriose sergamumas viršija 50 atvejų 100 tūkst. gyventojų, teigiamų testų – 4 proc. ir daugiau, o atvejų, nesusijusių su protrūkiais ar židiniais, dalis yra 30 proc. ar daugiau per savaitę, arba tos, kuriose sergamumas bus didesnis negu 150 atvejų 100 tūkst. gyventojų ir atvejų, nesusijusių su protrūkiais ar židiniais, dalis yra 30 proc. ar daugiau per savaitę, t. y. savivaldybėje turi būti registruota ne mažiau kaip 10 atvejų per savaitę.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų