Spausdinti šį puslapį

Užsikrėtusieji bus gydomi ir Ukmergės ligoninėje

Ukmergės ligoninė atveria duris COVID-19 užsikrėtusiems pacientams. Į mūsų ligoninę bus gabenami sunkiai sergantys pacientai iš visos Lietuvos.

Ukmergės ligoninės vyriausias gydytojas Rimvydas Civilka informavo, kad nuo ketvirtadienio į šią gydymo įstaigą gabenami sunkūs COVID-19 užsikrėtę pacientai.

Sprendimas priimtas, nes smarkiai šoktelėjus užsikrėtimų skaičiui Lietuvos gydymo įstaigose stinga vietų tokiems ligoniams.

Santaros klinikos antradienį mūsų ligoninę informavo, kad per parą pas juos atgabenama daugiau kaip 20 sunkios būklės pacientų, kuriems taikoma neinvazinė ventiliacija. Šiuo metu COVID-19 liga sergantiems sunkios ir kritiškai sunkios būklės pacientams skirtos lovos yra užimtos.

Santaros klinikos prašo užtikrinti 28 lovas sunkiai sergantiems pacientams Ukmergės ligoninėje. „Atsižvelgiant į susidariusią kritinę situaciją, prašome optimizuoti žmogiškųjų išteklių darbo organizavimą bei užtikrinti reikalingo personalo skyrimą gydyti COVID-19 liga sergančius pacientus“, – rašoma Santaros klinikų rašte.

Ukmergės ligoninės vyriausiasis gydytojas R. Civilka informavo, kad „kovidinis“ skyrius atidaromas nuo šio ketvirtadienio.

Atvežamiems sunkiems ligoniams skirtas įstaigos Vidaus ligų skyrius. Kaip ir prašyta, paruošos 28 lovos.

Bus gabenami į kitus rajonus

Vidaus ligomis sergantieji išgabenti į kitus skyrius, o nauji pastarosiomis dienomis nebepriimami. Kam tokių paslaugų prireiks, bus gabenami į Širvintų ir Molėtų ligonines.

Vyriausiasis gydytojas sako, kad labai svarbus yra COVID-19 skyriui reikalingo personalo klausimas. Gydant šiuos pacientus, reikia daugiau darbuotojų, kadangi pamainos keičiasi kas 6–8 valandas.

Tiesa, pažymėjo, kad dirbantiesiems su užkrečiamais pacientais yra numatyti atlyginimų priedai, bet, nepaisant to, darbuotojų stygius bus juntamas.

Vis dėlto, mano, kad būtų buvę daug sudėtingiau pradėti teikti tokias paslaugas, jei ne pavasarinė pirmosios koronaviruso bangos patirtis, kai mūsų ligoninėje buvo gydomi ir slaugomi tokie pacientai.

Pažymi, kad šįkart iššūkis laukia gerokai didesnis, nes bus atgabenami labai sunkūs ligoniai, kuriems ventiliuojami plaučiai. Pavasarį gydyti pacientai, kuriems tiesiog nustatyta COVID-19 diagnozė.

Pavasarį, prieš pat karantiną, iškilmingai atidarytą naują mūsų ligoninės operacinį bloką suplanuota pritaikyti vadinamiems „švariems ligoniams“.

Pasak vadovo, operacinis blokas lig šiol nebuvo visiškai įrengtas – ligoniams atverti jo duris planuota kaip tik dabar – lapkritį.

Senoji Ukmergės ligoninės reanimacija dabar bus panaudota sunkiems COVID-19 užsikrėtusiems pacientams.

Pasak R. Civilkos, kol kas kiti mūsų ligoninės skyriai neuždaryti, bet ateityje planinių paslaugų gali mažėti.

„Mes tampame atramine COVID-19 ligonine. Nors ir turėsime vadinamą kovidinį skyrių, mes ir toliau pasiryžę ir tęsime dalį planinių paslaugų bei visas būtinosios pagalbos paslaugas“, – sakė R. Civilka.

Paslaugos teikiamos

Ukmergės PSPC šią savaitę informavo, kad gyventojams teikiamos visos medicinos paslaugos: planinės, skubioji ir būtinoji pagalba. Medikai labai prašo gyventojų į paskirtas konsultacijas ar tyrimų paėmimą atvykti nurodytu laiku, kad nereikėtų šalti lauke už durų.

Prašoma laikytis visų reikalavimų: dėvėti apsaugines kaukes, laikytis saugaus 1–2 metrų atstumo, plauti ir dezinfekuoti rankas, vengti masinių susibūrimo vietų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)