Turizmo paslaugomis pasinaudojo pusė medikų

Priemonė „Atostogos medikams“ jau įpusėjo, tačiau šalyje turizmo paslaugas rezervavo kiek daugiau nei pusė medikų. Panaši situacija ir Ukmergėje.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija skelbia, kad suteikti turizmo paslaugas iš viso numatyta 64 tūkst. sveikatos sektoriaus darbuotojų, iš jų – 20 tūkst. nelicencijuotų medicinos įstaigų darbuotojų.

Pastariesiems buvo suteikti turizmo paslaugų kuponai, tačiau kol kas pusė jų yra nepanaudota.

Iš viso paslaugas šiuo metu yra rezervavę 35 tūkst. medikų už maždaug 7 mln. eurų.

Skelbiama, kad turizmo paslaugų kuponais aktyviausiai naudojasi Neringos, Jonavos, Kalvarijos, Pagėgių ir Rokiškio savivaldybėse dirbantys asmenys – čia rezervuota jau daugiau nei 60 proc. kuponų. Mažiausiai – vos per 20 proc. – kuponų panaudojo Širvintų ir Rietavo savivaldybių sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai.

Ukmergės rajono savivaldybėje priemone pasinaudojo kiek daugiau nei pusė medikų.

Savivaldybės gydytoja Dainora Šlinkšienė informavo, kad per rajono savivaldybės administraciją buvo atsiųsti kuponai tik nelicencijuotiems darbuotojams. Jos duomenimis, Ukmergės PSPC buvo skirti 29 kuponai, Ukmergės ligoninei – 140, UAB „Teragyda“ – 4, Visuomenės sveikatos biurui – 9, Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui – 3.

Savivaldybės gydytoja paaiškino, kad licencijuotiems medikams kuponai nebuvo dalijami, nes jiems paslaugos teikiamos pagal jų licencijos numerį. „Kiek jų jau panaudojo, savivaldybė nežino, čia kiekvieno asmens reikalas. Kuponai buvo skirti iš valstybės biudžeto“, – sakė D. Šlinkšienė.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos Ryšių su visuomene skyriaus vyriausioji specialistė Ligija Kliunkienė pranešė, kad Ukmergės rajono savivaldybėje iš viso buvo suteikti 186 turizmo paslaugų kuponai. 99 iš jų jau panaudoti, o 87 – ne. Tad mūsų rajone „Medikų atostogomis“ pasinaudojo 53 proc. gavusiųjų kuponus. Kur jie rezervavo paslaugas, nėra žinoma. Tai – asmeninė informacija.

Priemonės iniciatoriai skatino sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojus naudotis galimybe ir nepalikti paslaugų įsigijimo paskutinėms dienoms. 

Projekte dalyvauja 838 turizmo paslaugų teikėjai visoje Lietuvoje. Priemone pasinaudoti galima iki lapkričio 30 d.

Tačiau vėl sparčiai plintant koronavirusui ir įvedant karantino apribojimus, kyla abejonių, ar visiems pavyks gautuosius kuponus panaudoti iki priemonės pabaigos.

Iki šiol daugiausia sveikatos priežiūros darbuotojų paslaugas įsigijo iš kurortiniuose miestuose – Druskininkuose, Birštone, Palangoje – veikiančių turizmo paslaugų teikėjų, taip pat stambių kelionių organizatorių ir kelionių pardavimo agentų.

Ukmergės rajone paslaugas pagal išduotus kuponus teikia 6 įmonės, dauguma jų – apgyvendinimo, pora kartu su apgyvendinimo teikia ir maitinimo paslaugas. Kaimyniniuose Anykščiuose yra 18 paslaugų teikėjų, Jonavoje – 1, Kėdainiuose – 6, Širvintose – nė vieno.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų