Spausdinti šį puslapį

„Baltas angelas“ lėšas rinks mažajam Ajui

Arvydas PĖŠINA

Ukmergės kultūros centras pradeda jau 15-ąją labdaros ir gerumo akciją „Baltas angelas“. Vėl renkamos lėšos sergančiam vaikui, vėl ukmergiškiai galės parodyti savo gerumą ir nors truputėlį prisidėti prie tradicinės labdaros ir gerumo akcijos „Baltas angelas“.

Šiais metais lėšos renkamos birželio 22 dieną gimusiam Ajui. Jam tik penkeri mėnesiai, bet jau reikalinga sudėtinga operacija – kaulų čiulpų transplantacija. Pasak gydytojų, vaikai su tokiomis ligomis gimsta tik kartą per kelis metus.

Jauna, gražiai gyvenanti šeima labai laukė pirmojo savo vaikelio. Tačiau, jam gimus, gydytojai pastebėjo, kad kažkas negerai. Santaros klinikose kūdikį apžiūrėję gydytojai išsikvietė pediatrą ir iš karto mažylį paguldė į reanimaciją. 

Po penkių dienų vaiką atvežė pas mamą, bet atkeliavo ir žinia – jis sunkiai serga. Gydytojai nuo pat pradžių įtarė įvairias ligas, atliko kaulų čiulpų, kepenų biopsijas, daugybę įvairių tyrimų. Atsakymai vis būdavo neigiami. Todėl laukta, kol vaikas paaugs.

Galiausiai mažajam ukmergiškiui buvo nustatyta leukemija. Rudeniop pradėtas chemoterapijos kursas, bet, įtarus infekciją, jis nutrauktas.

Tačiau chemoterapija tik laikina priemonė – reikia kaulų čiulpų transplantacijos. Įprastai donoro sulaukiama po kelių mėnesių paieškos. Tačiau gali paaiškėti, kad donoras netiks. Tada vėl teks laukti.

„Vaikas yra kovotojas,“ – tvirtina jo mama Rasa. Tik gimus, Ajui iš karto buvo perpiltas kraujas, kas antrą dieną perpilami leukocitai. Taip buvo pašalinti antikūnai ir vaikas lengviau sveiko.

Šiandien Ajus žvalus, gerai valgo ir miega. Atsižvelgiant į ligą, vaikas turėtų gulėti reanimacijoje, bet jis namuose. Tik reikia kas savaitę ar dvi vykti pas gydytojus į Vilnių, Santaros klinikas. Šios nuolatinės kelionės ir ypatinga kūdikio priežiūra kainuoja.

Akcija šiemet kitokia. Ankstesniais metais didelė dalis lėšų būdavo surenkama koncerto Kultūros centre metu, šiais metais dėl pandemijos jo nebus. Tačiau, pasak Kultūros centro direktorės Rasos Graužinienės, net ir neeilinėje situacijoje niekas netrukdo daryti gerų darbų. Tikisi, kad akcijos metu bus surinkta ne mažiau lėšų negu ankstesniais metais.

Paaukoti galima keliais būdais. Galima darbo dienomis nuo 10 iki 18 valandos atnešti pinigus į Kultūros centrą ir, pasirašius aukojimo lape, pinigus palikti budinčiajam. Privatūs asmenys, įstaigos gali pervesti lėšas į specialią Kultūros centro sąskaitą Nr. LT92 4010 0429 0053 0556, esančią AB Luminor banke, banko kodas 40100.

Galima aukoti ir savo darbovietėse. Kultūros centro darbuotojai jau surinko 200 eurų. Pinigų rinkimo akcija perduota savivaldybės Vlado Šlaito viešajai bibliotekai ir Ukmergės kraštotyros muziejui. Jie šią akciją perduos kitoms įmonėms.

Aukoti akcijoje ukmergiškiai kviečiami iki Trijų karalių – sausio 6 d. Informacija apie labdaros ir gerumo akciją „Baltas angelas“ tel. 8 646 90334.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)