Didinamas COVID-19 lovų skaičius, stabdomos planinės operacijos

Ukmergės ligoninėje parengtos 56 vietos COVID-19 užsikrėtusiems pacientams.   Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergės ligoninėje parengtos 56 vietos COVID-19 užsikrėtusiems pacientams. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės ligoninėje atidaromas antras koronavirusu užsikrėtusiems ligoniams skirtas skyrius. Iš viso mūsų ligoninėje bus gydoma daugiau kaip 50 šia liga sergančių pacientų. Deja, dėl to nukentės kitos paslaugos, bus stabdomos planinės operacijos.

Pristigus vietų sostinės gydymo įstaigose, prieš dvi savaites Ukmergės ligoninėje buvo suformuotas COVID-19 pacientams skirtas skyrius, kuriame numatytos 28 vietos šiems ligoniams bei kelios – reanimacijoje.

Tačiau visos šios vietos buvo užpildytos vos per kelias savaites – sunkūs ligoniai čia gabenami iš visos Vilniaus apskrities.

Šį antradienį į Ukmergę iš Santaros klinikų atskriejo prašymas vietų skaičių mūsų ligoninėje didinti.

„Lietuvoje ir toliau ženkliai augant hospitalizuojamų koronavirusu sergančių pacientų skaičiui, priimtas sprendimas Ukmergės ligoninėje paruošti dar 28 vietas.

Atitinkamai bus išplėstas ir su jais dirbsiančių medikų skaičius, tad, deja, turėsime mažinti kitų paslaugų teikimą“, – sakė Ukmergės ligoninės vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka.

Pasakojo, kad šalyje esant labai sudėtingai situacijai, atsisakyti priimti pacientus nebuvo galima. Pasiruošimui, naujos komandos formavimui turėjo vos kelias dienas.

Nuo šio ketvirtadienio „kovidiniai“ ligoniai guldomi Kardiologijos ir Neurologijos skyriuose. Iš viso numatytos 56 lovos. Ir kalbama tik apie šios dienos situaciją. Nežinia, kaip bus kitą savaitę.

„Ligoninėje nuo lapkričio 17 dienos ligoniai nebeguldomi Neurologijos ir Kardiologijos skyriuose. Tokius pacientus priims Anykščių ir Elektrėnų ligoninės. Jau hospitalizuoti pacientai pasiliks šioje ligoninėje iki jų gydymo pabaigos.

Taip pat nebeguldomi pacientai į Vidaus ligų skyrių – juos priims Anykščių, Elektrėnų ir Širvintų ligoninės“, – pasakojo R. Civilka.

Pasak jo, Skubios pagalbos teikimas Priėmimo-skubiosios pagalbos, Chirurgijos, Ortopedijos-traumatologijos, Akušerijos ir Vaikų ligų skyriuose išlieka. Taip pat toliau veikia Slaugos skyrius, dirba Konsultacijų poliklinika, teikiamos ambulatorinės reabilitacijos paslaugos.

Nuo lapkričio 20 dienos Ukmergėje laikinai stabdomas planinių operacijų teikimas. Dažniausiai čia atliekamos planinės išvaržų, venų, sąnarių keitimo ir kitos operacijos.

Su pacientais, kuriems operacijos jau suplanuotos, žadama susisiekti asmeniškai.

Pasak ligoninės vadovo, didžiausia šiandien yra personalo problema, nes pradėję dirbti skyriuje, kuriame guli COVID-19 užsikrėtę pacientai, medikai nebegali dirbti kituose skyriuose ir gydyti kitomis ligomis sergančių ukmergiškių. 

Kuriam laikui užteks personalo, nežinia. Dabar, pasak R. Civilkos, svarbiausia, kad nesusirgtų darbuotojai. Juolab, kad užsikrėtimų atvejų ligoninėje esama ir tarp darbuotojų, ir tarp pacientų. Vyriausiojo gydytojo teigimu, laimei, tai – pavieniai atvejai.

Pagal dabartinę, nacionaliniu mastu reglamentuotą tvarką pacientai, kurie jaučia COVID-19 simptomus, ir kuriems reikalinga medicinos pagalba, turi kreiptis į šeimos gydytojus ar skambinti 112, bet ne į Ukmergės ligoninę.

„Į mūsų įstaigą, kaip Vilniaus regiono atraminę ligoninę, šiuo metu COVID-19 sergantys pacientai pervežami iš pagrindinės koronavirusą gydančios regiono įstaigos – Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų“, – sakė R. Civilka.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Xe 2020-11-23 15:14
Saunu,ant visu kitu ligoniu galima padeti skersa del kazkokio besimptomio viruso. Virusas pavojingas tik turintiems gretutiniu ligu - o kitu ligu nebegydo.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų