Nuo koronaviruso skiepijami ir Ukmergės medikai

Ukmergės ligoninei skirta 110 vakcinos dozių.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergės ligoninei skirta 110 vakcinos dozių. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Trečiadienį nuo COVID-19 pradėti skiepyti Ukmergės ligoninės darbuotojai. Mūsų ligoninei skirta 110 vakcinos dozių.

Į ligoninę su skiepais trečiadienį atvykę Santaros klinikų komandos nariai pirmiausia apmokė kaip turi būti vykdoma ši vakcinacija.

„Per valandą turėtume paskiepyti apie 12 darbuotojų, maždaug kas 5 minutes. Skiepys apmokyti ligoninės darbuotojai, sudarysime dvi komandas, iš viso 6 slaugytojos, per dieną turėsime paskiepyti visus 110 darbuotojų“, – antradienį informavo Ukmergės ligoninės vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka.

Pasak jo, vakcinacijos tvarka labai griežta, prieš tai tuo klausimu su ministerijos atstovais rengtas ne vienas pasitarimas.

Atvykusi Santaros klinikų komanda, apmokiusi darbuotojus, liks iki tol, kol nebus vakcinuoti visi sąraše esantys asmenys. Duomenys bus kruopščiai įtraukti į apskaitą, o išvažiuojant pasiimami net ir ištuštinti vakcinos buteliukai.

Pirmieji Ukmergės ligoninėje sulaukusieji vakcinos – COVID-19 skyriaus, Anesteziologijos-reanimacijos bei Priėmimo-skubiosios pagalbos skyrių darbuotojai.

Pasak vyr. gydytojo, prieš vakcinaciją visi darbuotojai turėjo pasirašyti sutikimus ir užpildyti klausimynus. Pasakojo, kad iš 452 ligoninės darbuotojų 82 yra neseniai persirgę koronavirusu, tad jie nuo viruso dabar nesiskiepys – į sąrašą nebuvo įtraukti.

Apie 30 ligoninės darbuotojų serga šiuo metu. Pats įstaigos vadovas sako taip pat neseniai persirgęs, tad dabar nesiskiepys.

Nedidelė dalis – apie 7 proc. – ligoninės darbuotojų skiepo atsisakė.

Antrosios vakcinos dozės Ukmergės medikai laukia kitų metų pradžioje.

Medicinos įstaigų darbuotojų skiepijimą nuo COVID-19 Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio ligoninės pradėjo praėjusią savaitę – sekmadienį.

Sveikatos apsaugos ministerija skelbia, kad Lietuva yra sudariusi sutartis su šešiais vakcinų gamintojais ir iš jų ketina įsigyti daugiau nei 7 mln. vakcinos dozių. Jų turėtų užtekti paskiepyti bent 70 proc. šalies gyventojų. Pasak specialistų, tokia paskiepytų gyventojų dalis užtikrintų kolektyvinį imunitetą nuo koronaviruso.

Planuojama, kad visi šalies medikai bus paskiepyti per pirmąjį kitų metų ketvirtį.

Ukmergės ligoninėje nuo koronaviruso šiuo metu gydoma daugiau kaip 50 pacientų iš mūsų ir aplinkinių rajonų. Dar 3 ar 4 sunkesnės būklės pacientai kasdien su šia liga kovoja reanimacijos skyriuje. 

Beveik kasdien geriau pasijutusieji išrašomi namo, o į jų vietą priimami nauji. Deja, neapseinama ir be netekčių.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+4 # Myl 2021-01-03 12:42
Susitvarkykite faktų klaidas straipsnyje, nes pagal Jūsų pateiktą informaciją, antrosios vakcinos medikai, paskiepyti pirmąja, sulauks tik 2022.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų