Vitamino D produktą tyrėjai pasirinko naujam tyrimui atlikti

Britų mokslininkai ruošiasi atlikti plataus masto tyrimą su 6 000 tiriamųjų, siekdami įvertinti vitamino D poveikį jų imuninei sistemai. „Pharma Nord“ buvo paprašyta tiekti šiam tyrimui reikalingus papildus.

Europiečiai paprastai gauna nepakankamai vitamino D. Tai yra problema, nes ši maistinė medžiaga padeda imuninei sistemai kontroliuojamai atlikti savo funkcijas ir „nepersistengti“.

Būtent vitamino D poveikį imuninei sistemai Karalienės Marijos universiteto Londone mokslininkai ketina tyrinėti savo naujojo plataus masto tyrimo metu.

Šešis mėnesius maždaug 6 000 tyrimo dalyvių turės vartoti dviejų skirtingų stiprumų vitaminą D arba taps kontrolinės grupės nariais.

Tinkamumo dalyvauti tyrime sąlyga – mažesnis už rekomenduojamą normą vitamino D kiekis kraujyje.

Pusei dalyvių reikės laikytis oficialių rekomendacijų – kasdien suvartoti po 10 mikrogramų vitamino D papildo.

Kiti bus padalyti į dvi grupes: vieni šešis mėnesius kasdien turės vartoti 20 mikrogramų vitamino D kapsules, kiti – 80 mikrogramų vitamino D kapsules. Tyrimui pasibaigus, vėl bus tiriamas abiejų grupių tiriamųjų vitamino D kiekis kraujyje.

Šį britų tyrimą finansuoja Fišerių šeimos fondas – medicininių tyrimų ir švietimo rėmimo srityse besispecializuojanti labdaros organizacija. Tyrimą taip pat remia kiti fondai. 

Mokslininkai pasirinko danų bendrovės vitamino D papildą, kadangi ankstesnių tyrimų metu paaiškėjo, kad šio prekės ženklo vitaminą organizmas lengvai įsisavina.

Vieną iš tyrimų atlikę Oslo universiteto mokslininkai vertino vitamino D ryšį su raumenų jėga. Kitame tyrime norvegų mokslininkai vertino vitamino D įtaką moksleivių gerai savijautai.

Tyrimų metu naudotas preparatas „D-Pearls“. Abiejų rezultatai parodė, kad dėl šio produkto ženkliai padidėjo vitamino D kiekis kraujyje, vadinasi, papildas gerai įsisavinamas.

Bendrovė „Pharma Nord“ gerai įsisavinamus moksliniams tyrimams skirtus papildus gamina jau daugiau negu 30 metų. Bet kurio tyrimo rezultatams užtikrinti būtina, kad veiklusis junginys veiksmingai absorbuotųsi į kraują ir audinius.

Per minėtą laikotarpį bendrovė tiekė maisto papildus šimtams klinikinių tyrimų. Du iš jų labiausiai verti dėmesio – tai „Q-Symbio“ ir „KiSel-10“. Šių tyrimų rezultatai publikuoti didžiuosiuose medicinos žurnaluose.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų