Ligoninei – SBA koncerno įmonių grupės parama

Ukmergės ligoninę pasiekė 5 infuzinės pompos ir 5 deguonies koncentratoriai.  Gintaro Gladkausko nuotr. Ukmergės ligoninę pasiekė 5 infuzinės pompos ir 5 deguonies koncentratoriai. Gintaro Gladkausko nuotr.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Ukmergės ligoninę pasiekė SBA koncerno įmonių grupės nupirkta ir dovanota gyvybiškai būtiniausia įranga COVID-19 infekcijos ligoniams gydyti – 5 infuzinės pompos ir 5 deguonies koncentratoriai.

Medicinos prietaisai perduoti svarbiausiems šiuo metu – „kovidiniam“ ir Anesteziologijos-reanimacijos – skyriams. Naujieji deguonies koncentratoriai tieks deguonį tose palatose, kur nėra centralizuoto jo tiekimo sistemų, o infuzinės pompos automatiškai dozuos ir leis vaistus viruso pakirstiems ligoniams. Bendra visos šios įrangos vertė – daugiau nei 8 tūkst. eurų (be PVM).

Į pagalbą pacientams ir ligoninėms SBA grupė atskubėjo dar praėjusiųjų metų pabaigoje, kuomet užsikrėtusiųjų COVID-19 kasdien daugėjo tūkstančiais, o šalies ligoninėms ėmė trūkti gyvybiškai būtiniausios įrangos ligoniams gydyti.

SBA koncerno įmonių grupė, vienijanti apie 5 000 darbuotojų 30-yje įmonių, veikiančių baldų gamybos, tekstilės, nekilnojamojo turto, mažmeninės prekybos ir investicijų valdymo srityse, skubiai susisiekė ir išsiaiškino medicinos įstaigų poreikius bei nupirko ir dovanojo didelį kiekį ligoninėms trūkstamų medicinos prietaisų – nuo plaučių ventiliavimo aparatų, deguonies tėkmės sistemų iki reanimacinių lovų bei gyvybinių funkcijų monitorių.

„Rinkoje šios įrangos poreikis didžiulis, visame pasaulyje ji graibstoma. Tad dėl ligoninėms privalomų klampių viešųjų pirkimų procedūrų ar lėšų stygiaus COVID-19 gydymui būtini įrenginiai būtų pavėlavę. Mūsų komanda susisiekė su dešimtimis tiekėjų, kuriems pagrindinė sąlyga buvo kaip greitai galime gauti jų turimą įrangą. Radus tinkamą, didelę dalį ligoninėms gyvybiškai svarbių prietaisų pristatėme iki Kalėdų, likę – pasieks per artimiausias kelias dienas. Tai, kad įrangą pavyko nupirkti taip operatyviai, galima vadinti mažu kalėdiniu stebuklu“, – sako SBA prezidentas Arūnas Martinkevičius.

SBA parama – beveik 0,5 mln. eurų vertės įranga – pasiekė Santaros klinikas, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninę, Klaipėdos universitetinę, Respublikines Šiaulių ir Panevėžio ligonines. Taip pat – Raseinių, Šilutės, Ukmergės, Utenos ir Visagino ligonines.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų