Sergančiųjų mažėja – Ukmergėje uždaromas vienas iš dviejų „kovidinių“ skyrių

Sumažėjus koronavirusu sergančiųjų, nuo sausio 25 dienos Ukmergės ligoninėje nutarta uždaryti vieną iš dviejų čia veikusių „kovidinių“ skyrių.

Ligoninė skelbia, kad vėl pradeda veikti Vidaus ligų skyrius. Jame bus gydomi kardiologinių, neurologinių problemų turintys pacientai bei terapinio profilio ligoniai. Dėl COVID-19 pandemijos šio skyriaus veikla buvo sustabdyta kelis mėnesius.

„Užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičiams mažėjant, palengva mažėja ir krūvis ligoninėms. Tad galime maždaug perpus sumažinti COVID-19 pacientams skirtų gydyti lovų skaičių ligoninėje ir uždaryti vieną iš dviejų „kovidinių“ skyrių. Tai leidžia vėl atnaujinti Vidaus ligų skyriaus veiklą“, – aiškina Ukmergės ligoninės vyr. gydytojas Rimvydas Civilka.

Visgi, jis atkreipia dėmesį, kad jei situacija pablogės, vėl galimi pokyčiai ligoninės veikloje. „Tikimės tokios situacijos išvengti, tačiau visi turime būti budrūs, tad prašome gyventojų ir toliau elgtis atsakingai, laikytis visų nurodymų ir rekomendacijų“, – sako ligoninės vadovas.

R.Civilka taip pat informavo, kad sausio 20 d. antrosiomis vakcinos nuo SARS-CoV-2 dozėmis paskiepyta daugiau kaip 100 medikų ir slaugytojų, dirbančių rizikingiausiose zonose.

Likusieji darbuotojai (išskyrus neseniai persirgusius) pagal planą antrosiomis vakcinos dozėmis turėtų būti paskiepyti vasario 1 dieną. Tad tikimasi, jog vasario mėnesį, jei pandemijos mastai nedidės, bus galima atnaujinti dar daugiau paslaugų ligoninėje.

Sausio 21 d. duomenimis, dviejuose Ukmergės ligoninės COVID-19 skyriuose buvo gydomi 22 pacientai, dauguma jų – Ukmergės rajono gyventojai. 12 gydomų pacientų – su deguonies kaukėmis. Vienas pacientas šiuo metu yra gydomas reanimacijoje.

Pristigus vietų sostinės gydymo įstaigose, COVID-19 pacientams skirtas skyrius Ukmergės ligoninėje buvo suformuotas lapkričio pradžioje. Jame iš pradžių buvo numatytos 28 vietos šiems ligoniams bei kelios – reanimacijoje.

Nuo lapkričio 19 dienos  atidarytas ir antras „kovidinis“ skyrius. Praėjusių metų pabaigoje, kai sergamumas šalyje pasiekė piką, abiejuose skyriuose buvo gydoma iki 57 pacientų.

Sunkūs ligoniai čia gabenami iš visos Vilniaus apskrities.

Tačiau mūsų ligoninės veikla dėl to buvo smarkiai paralyžiuota – nuo lapkričio 17 dienos ligoniai nebuvo guldomi į Neurologijos ir Kardiologijos skyrius. Tokius pacientus priėmė aplinkinių rajonų – Širvintų, Elektrėnų, Anykščių – ligoninės.

Vidaus ligų, Kardiologijos ir Neurologijos skyriai laikinai įkurti Neurologijos skyriaus patalpose.

Gydytojų kab. tel. (8 340) 42749 arba (8 340) 42760.

Slaugytojų posto tel. (8 340) 65086.

Pacientų lankymas draudžiamas, išskyrus terminalinės būklės pacientus bei pacientus iki 14-os metų, turint gydytojo leidimą ir laikantis VšĮ Ukmergės ligoninėje patvirtintų pacientų lankymo tvarkos taisyklių, siuntinius perduoti galima, vadovaujantis nustatyta tvarka.

COVID-19 skyrius įkurtas Vidaus ligų skyriaus patalpose.

Dėl pacientų sveikatos skambinti nuo 12 iki 17 val.

Gydytojų kab. tel. (8 340) 65311.

Pacientų lankymas draudžiamas, siuntinius perduoti galima, laikantis nustatytos tvarkos.

Anesteziologijos-reanimacijos skyriaus tel. (8 340) 65035 (COVID-19 dalis), (8 340) 42731 („švari“ dalis).

Rekomenduotina, kad vieno paciento sveikatos būkle domėtųsi tik vienas asmuo.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų