Spausdinti šį puslapį

Papildų kokybė patvirtinta dokumentais

Moksliškai įrodyta, kad seleną ir kofermentą Q10 vartoti verta. Šiuo metu minėtą teiginį patvirtina ne mažiau kaip 18 paskelbtų „SelenoPrecise“ ir „Bio-Quinone Q10“ tyrimų.

Naujausių tyrimų rezultatai paskelbti gruodžio mėnesio žurnalo „Nutrients“ numeryje.

Jame rašoma, kad 2013 m. buvo paskelbti tyrimo „KiSel-10“ rezultatai. Šis tyrimas pagarsėjo kaip vienas patikimiausių, kuriuo įrodyta, kad ir sveikiems žmonėms gali būti naudinga vartoti maisto papildus.

Grupė skandinavų mokslininkų įrodė, kad kasdienis seleno („SelenoPrecise“) ir kofermento Q10 („Bio-Quinone Q10“) papildų vartojimas ženkliai pagerina sveikų pagyvenusių žmonių gyvenimo kokybę.

Siekdami tai įrodyti, tyrėjai iš Švedijos surinko daugiau negu 50 000 tyrimo dalyvių kraujo mėginių. Atsakymus į daugybę aktualių klausimų slepiantys mėginiai iki tolesnių tyrimų buvo laikomi šaldiklyje.

Tuo metu mokslininkai tęsė darbus. Stebint seleno ir kofermento Q10 kiekio organizme poveikį įvairiems sveikatos rodikliams, jiems pavyko atlikti papildomą teigiamų pasekmių tyrimą. Skaičiuojant nuo pirmojo tyrimo „KiSel-10“, buvo atlikta ne mažiau negu 18 kitų.

Visų jų rezultatai paskelbti pripažintuose mokslo leidiniuose, dokumentais patvirtinta, kad minėtų produktų vartojimas ženkliai pagerina sveikatą ir savijautą.

Tai, ko gero, pirmas atvejis, kai mokslininkams pavyko surinkti tiek patikimų maisto papildų vertingumo įrodymų.

Ar minėtų tyrimų rezultatai galioja visiems seleno ir kofermento Q10 papildams? Atsakymas būtų neigiamas.

Skandinavų mokslininkai pasirinko būtent „SelenoPrecise“, kadangi tai yra patentuotos natūralios seleno mielės, kurių įsisavinimas įrodytas dokumentais. Įrodyta, kad į kraują patenka 88,7 proc. šio preparato sudėtyje esančio seleno.

Panašiai ir „Bio-Quinone Q10“ atveju: gerokai daugiau negu 100 paskelbtų tyrimų rezultatais patvirtintas būtent šios kofermento Q10 formulės biologinis tinkamumas.

„Bio-Quinone Q10“ taip pat buvo naudojamas 2014 m. paskelbto „Q-Symbio“ tyrimo metu.

Vienas esminių šių tyrimų aspektų – jais patvirtinama, kaip svarbu mokslininkams naudoti gerai dokumentais patvirtintus papildus.

Jei kraujas ir audiniai nepakankamai absorbuoja veikliąsias medžiagas, negalima tikėtis, kad preparatas veiks. Mokslininkams itin svarbu patikrinti produktus ir įsitikinti jų kokybe, prieš pasirenkant naudoti tyrimams.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)