Energijos kapsulės gali padėti nuo žarnyno uždegimų

Energijos gamybai visose organizmo ląstelėse reikalingas vitaminą primenantis junginys kofermentas Q10 yra ne tik stiprus antioksidantas, bet ir uždegimus slopinanti priemonė. Šios savybės gali būti potencialiai naudingos lengvos ar vidutinės formos opinio kolito varginamiems žmonėms. Opinis kolitas yra gaubtinės ir tiesiosios žarnų uždegimus ir opas sukelianti, periodiškai paūmėjanti ilgalaikė būklė.

Remiantis „European Journal of Nutrition“ paskelbto tyrimo duomenimis, kofermentu Q10 papildyta medikamentinė terapija gali būti naudinga mažinant uždegimą ir lengvinant simptomus po opinio kolito paūmėjimo sveikstantiems pacientams.

Minėtame mokslininkų tyrime dalyvavo 88 lengvo ir vidutinio sunkumo opiniu kolitu sergantys pacientai. Tiriamiesiems atsitiktine tvarka buvo paskirta du mėnesius kasdien vartoti 200 mg kofermento Q10 arba ryžių miltų placebo.

Tyrimo pradžioje ir pasibaigus aštuonių savaičių trukmės stebėjimo laikotarpiui mokslininkai išmatavo įvairius uždegiminius žyminius ir kitus svarbius kintamus rodiklius.

Tyrėjai taip pat stebėjo mikroRNR-146a kiekius (šis žymuo yra savotiškas imuninio atsako „barometras“), o simptomams ir gyvenimo kokybei įvertinti naudojo klausimynus bei vertinimo skales.

Tiriamųjų grupėje, kurie greta receptinių vaistų vartojo kofermentą Q10, užfiksuotas reikšmingas pagerėjimas.

Remdamiesi įvairiais abiejų grupių tiriamųjų pastebėjimais, mokslininkai priėjo išvadą, kad papildomai greta medikamentinės terapijos vartojamas kofermentas Q10 veiksmingai slopina uždegimą lengvo ar vidutinio sunkumo opinio kolito varginamiems pacientams remisijos būklės metu.

Šiek tiek didesnėmis dozėmis vartojamas kofermentas Q10 taip pat buvo įvertintas kaip puiki pagalbinė gydymo priemonė nuo širdies nepakankamumo.

Remiantis „Journal of the American College of Cardiology“ paskelbto „Q-Symbio“ tyrimo duomenimis, kofermentu Q10 papildžius įprastą medikamentinę širdies nepakankamumo terapiją, 43 proc. sumažėjo mirtingumo pavojus ir pagerėjo širdies raumens veikla.

Organizmas sunkiai absorbuoja kofermentą Q10, kadangi jo molekulės kaupiasi ir virškinamajame trakte suformuoja netirpius, nevirškinamus kristalus.

Kristalinės struktūros nesugeba prasiskverbti per žarnų sieneles ir patekti į kraujotaką. „Q-Symbio“ tyrimo metu panaudotas produktas buvo pagamintas taip, kad kristalai visiškai ištirptų normalios kūno temperatūros sąlygomis. Šitaip į skrandį kapsulėje patekusios kofermento Q10 molekulės lieka laisvos ir nesusijungia. Dėl to veiklioji medžiaga sugeba patekti į kraujotaką ir yra išnešiojama po audinius.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų