Geidžiamiausia vakcina, kurios pakanka vienos dozės

Ukmergės rajono savivaldybėje nuo COVID-19 ligos jau pasiskiepijo beveik 46 proc. gyventojų. Tai – kiek daugiau nei šalies vidurkis.

Rajono savivaldybė skelbia, kad praėjusią savaitę buvo vakcinuoti 1 556 ukmergiškiai. Iš jų 271 paskiepytas pirmosiomis, o 1 285 – antrosiomis skiepų dozėmis.

Per savaitę sunaudota 1 138 „Pfizer-BioNTech“, 404 – „Vaxzevria“ (buvusios „AstraZeneca“) ir 14 „Moderna“ vakcinos dozių.

Iš viso nuo praėjusių metų pabaigos iki  birželio 25 d. sunaudotos 26 109 vakcinos dozės: 13 958 asmenys paskiepyti pirmosiomis ir 12 151 – antrosiomis skiepų dozėmis.

Ukmergės rajono savivaldybės gydytojo pareigas laikinai einanti Edita Balžekienė pasakojo, kad šiuo metu „Moderna“ vakcina ukmergiškiai domisi mažiausiai. Pageidaujančių šių skiepų labai nedaug, tačiau kodėl taip yra, sunku pasakyti.

Pasak E Balžekienės, labiausiai šiuo metu žmonės pageidauja „Janssen“ vakcinos, kurios užtenka vienos dozės. Sako, kad nori kuo greičiau išvykti į užsienį ir gauti galimybių pasus. Bet šios vakcinos mūsų vakcinacijos centre pasiūlyti kol kas nėra galimybės. Ja norintieji birželio pradžioje galėjo pasiskiepyti gyvoje eilėje – akciją rengė Nacionalinis kraujo centras.Per miesto šventę mūsų mieste bus surengta dar viena tokia akcija. 

Pasak E. Balžekienės, šiuo metu Ukmergės vakcinacijos centre galima pasiskiepyti trijų gamintojų vakcinomis: „Pfizer-BioNTech“, „Vaxzevria“ (buvusi „AstraZeneca“), „Moderna“.

Iš siūlomų trijų labiausiai pageidaujama yra „Pfizer“ vakcina.

E.Balžekienė priminė, kad ukmergiškiai gali pasiskiepyti užsiregistravę iš anksto paskirtu laiku arba į vakcinacijos centrą ateiti bet kuriuo metu darbo dienomis nuo 9 iki 16 val. ir pasiskiepyti populiariausia „Pfizer“ vakcina.

„Eilių nėra, ateiti pageidaujamu metu gali visi norintys“, – patikino E. Balžekienė. 

Pasidomėjus, kokius klausimus dėl vakcinos medikams dažniausiai užduoda ukmergiškiai, sakė, kad dažniausiai teiraujasi, ar galima paankstinti antro skiepo paskirtą laiką.

Toks noras dažniausiai susijęs su noru keliauti į užsienį ar Lietuvos kurortus.

Pasirodo, paankstinti antrą skiepą galima, tačiau jei pirmąkart skiepijotės kitame mieste, pirmiausia elektroniniu būdu turite atšaukti vakcinaciją. O jei pirmą skiepą gavote Ukmergėje – antro skiepo laiką galima paankstinti be atšaukimo.

Taip pat ukmergiškiai teiraujasi apie apribojimus vykstant į kitas šalis, prašo rekomendacijų, kurią vakciną geriau rinktis.

Įmonės teiraujasi dėl galimybės darbuotojus vakcinuoti vienu metu. Teiraujasi žmonės ir dėl vakcinos galimų šalutinių poveikių.

Sergamumo koronavirusu skaičiai Ukmergėje pagaliau krinta net gerokai smarkiau, nei kai kuriose kitose šalies savivaldybėse. Ukmergėj ilgą laiką buvo labiausiai paveikta užkratu zona. Pastarąją savaitę mus aplenkė jau bent aštuonios savivaldybės.

Ši liga buvo diagnozuota daugiau kaip 3 900 ukmergiškių, nustatyta 90 mirties atvejų, šiuo metu serga per 20 žmonių.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+4 # Aha 2021-07-07 15:33
Garsiai rekia,kad zmones nenori skiepytis - bet neduoda zmonems norimos vakcinos!

Absurdas!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Jojo 2021-07-08 08:13
Kur dingo straipsnis apie plovykla? Kodel istrynet?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų