Spausdinti šį puslapį

Q10 ir seleno poveikį pagrindė 50 000 kraujo mėginių analizė

Kruopščiai suplanuoti ir gerai atlikti tyrimai naudingi kaip dokumentiniai įrodymai, kad maistinė medžiaga absorbuojama į kraują ir daro poveikį organizmui. Tokio pobūdžio dokumentacija – garantija, kad vartotojai nešvaisto pinigų nenaudingiems produktams įsigyti. Vienas geriausių pavyzdžių – švedų atliktas „KiSel-10“ tyrimas.

Maisto papildų gamintojai teigia, kad jų produktai geresni negu konkurentų.

Dviejų „Pharma Nord“ plačiausiai pardavinėjamų produktų „SelenoPrecise“ ir „Bio-Quinon Q10“ dokumentacija išties solidi.

Minėti produktai naudoti daugiau negu 150 klinikinių tyrimų, tad vartotojai gali būti tikri, kad organizmas juos įsisavina ir kad jie veikia, kaip numatyta. Vis dėlto, joks tyrimas neprilygsta neseniai Švedijos mokslininkų pristatytam darbui.

Švedijos mokslininkai paskelbė tyrimą, kuris

oficialiai vadinamas „KiSel-10“. Jis buvo paskelbtas reprezentatyviame mokslo žurnale „International Journal of Cardiology“.

Tyrimą atliko Linšiopingo universitetinės ligoninės ir Stokholmo Karolinska instituto bei kitų vietovių mokslininkai. Tyrime, įrodančiame, kad ketverius metus kasdien vartojant seleno mieles ir Q10, įvairiais aspektais pagerėja gyvenimo kokybė, dalyvavo 443 vyresnio amžiaus sveiki vyrai ir moterys.

Tyrimo laikotarpiu kas tam tikrą laiką mokslininkai imdavo tyrimo dalyvių kraujo mėginius. Galiausiai jų surinkta daugiau negu 50 000. Minėti mėginiai parodė, kad seleno ir kofermento Q10 papildai buvo gerai įsisavinti.

O tai ypač svarbu produkto poveikiui.

Mokslininkams taip pat pavyko įvertinti abiejų minėtų produktų poveikį ultragarso priemonėmis ir kitais matavimo metodais.

Paskelbus „KiSel-10“ tyrimo rezultatus, mokslininkai nusprendė išsamiai ištirti seleno ir kofermento Q10 poveikį organizmui.

Paaiškėjo, kad surinktieji kraujo mėginiai buvo tikras naudingos informacijos lobynas. Žmogaus kraujyje yra daugybė skirtingų biologinių žymenų. Jie pateikia naudingos informacijos apie mūsų sveikatos būklę.

Žymenys yra tarsi „pirštų atspaudai“, kuriuos galima panaudoti įvairioms sveikatos būklėms nustatyti.

Švedų mokslininkų komanda kruopščiai išanalizavo turimus kraujo mėginius, norėdami įvertinti tam tikrų žymenų reakciją į seleno ir kofermento Q10 papildų vartojimą. Šio milžiniško darbo pagrindu atlikta dar 19 papildomų dalinių tyrimų ir visų jų duomenys buvo publikuoti.

Švedų tyrimas įspūdingas tuo, kad jis išties išsamus. Dokumentais patvirtintas ne tik produktų absorbavimas ir poveikis, tačiau įvairių žymenų rodiklių pokyčiais atskleistas išsamus minėtų preparatų poveikio organizmui vaizdas.

Absorbavimo ir poveikio derinys vadinamas įsisavinimu. Švedijos mokslininkai pateikė tvirtų įrodymų, kad „SelenoPrecise“ ir „Bio-Quinon Q10“ yra itin gerai įsisavinami produktai.

Išsamesnės informacijos apie preparatus ieškokite čia:

https://www.pharmanord.lt/produktai/details/bio-quinone-q10-gold-100

https://www.pharmanord.lt/produktai/details/bio-selenium-zinc

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)