Spausdinti šį puslapį

Mažais žingsneliais juda į priekį

Archyvo nuotr. Archyvo nuotr.

Į redakciją paskambinusi neseniai iš užsienio grįžusi Laima sako buvusi sukrėsta žinios apie sunkiai susirgusį kunigą Rimantą Laniauską.

Moteris išgirdo, kad jis guli ligoninėje ir kad jo negali aplankyti norintys tai padaryti parapijiečiai. Laima pažymėjo, kad klebonas yra neeilinė asmenybė – Ukmergėje jis mylimas ir gerbiamas, o savo jokio artimo žmogaus neturi.

Pasak pašnekovės, medikai savo darbą atlieka, tačiau visi suprantame, kokia svarbi ligos patale slaugomajam artimo žmogaus pagalba, kuris ir vandens paduotų, ir sauskelnes pakeistų.

Mano, kad tikrai yra žmonių, kurie pakaitomis slaugytų savo mylimą kleboną. Teiravosi, kaip tai galima būtų įforminti šiuo karantino laikotarpiu.

Ukmergės ligoninės vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka sakė, kad ligonių lankymo tvarka visose šalies gydymo įstaigose epidemijos metu yra vienoda ir smarkiai apribota.

Lankyti ligonius gali tik asmenys, pateikę galimybių pasus arba dokumentus, įrodančius neigiamus PGR testus, antigenų testus, ar persirgę COVID-19 ne daugiau kaip prieš 180 dienų.

Lankymą būtina derinti su gydančiu gydytoju, lankyti pacientą galima ne dažniau nei 1–2 kartus per savaitę, ne ilgiau kaip 15 min.

Pasak ligoninės vadovo, niekam jokios išlygos nėra daromos, nepriklausomai nuo žmogaus užimamų pareigų ar statuso.

Klebonas guli Neurologijos skyriuje, atskiroje vadinamoje komercinėje palatoje.

Ligoninės vadovas pažymėjo, kad kunigas R. Laniauskas taip pat yra ir jų įstaigos darbuotojas – jis oficialiai dirba ligoninės kapelionu.

Patikino, kad susirgusiu dvasininku darbuotojai tikrai rūpinasi dėmesingai ir jokiu būdu negalima kalbėti apie tai, kad nėra kam klebonui paduoti vandens ar aptarnauti. Deja, bendrauti ligonis kol kas negali, tačiau jo būklė yra stabili. Jei viskas klostysis gerai, po kelių savaičių kleboną ketinama išsiųsti reabilitacijai.

Ukmergės dekanato dekanas kunigas Raimundas Kazaitis informavo, kad ligonis lankomas kiekvieną dieną.

„Galime pasidžiaugti bent tuo, kad blogesnių žinių tikrai nėra. Po insulto liko paralyžiuota dešinė pusė. Praėjusią savaitę ligoniui buvo pakilusi temperatūra, todėl paskirtas antibiotikų kursas. Dabar jau geriau. Sveikata po truputėlį gerėja – paralyžiuotoje pusėje atsiranda refleksai, ligonis bando lenkti koją, yra žvalesnės nuotaikos. Žinoma, kalbos barjeras išlieka. Tačiau mažais žingsneliais juda į priekį. Kaip žinote, po tokios ligos būna pablogėjimų, ypač pirmosiomis dienomis. Džiugu, kad jų nebuvo“, – sakė R. Kazaitis.

Dekanas rūpinasi, kad parapijiečiai neliktų be šventų Mišių. Jas aukoti Pašilės Šv. Barboros ir Pabaisko bažnyčiose kviečiami kunigai iš kitų parapijų. 

Rugpjūčio pradžioje laukiama vyskupo sprendimo dėl klebono paskyrimo, kuris laikinai ar nuolatos pakeistų susirgusį dvasininką. „Suprantama, kad artimiausiu metu klebonas Rimantas prie savo pareigų negrįš“, – sakė dekanas.

Priminsime, kad kunigą Rimantą Laniauską insultas ištiko liepos 9-ąją. Tada jis buvo išgabentas į Vilniaus Santaros klinikas, o vėliau – į Ukmergės ligoninę.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)