„Tiek belaukiant, galima ir numirti“

Pirmadienį, rugsėjo 13 d., į redakciją paskambinusi ukmergiškė Dalia išliejo apmaudą dėl galimybės Ukmergės PSPC prisiregistruoti pas šeimos gydytoją.

Sakė, kad jos šeimos gydytoja šiuo metu atostogauja. Apie tai ją informavo registratūroje. Anksčiausias laikas, kada pasiūlė kontaktinį susitikimą su gydytoja, – rugsėjo 28 d. Kitas pasiūlymas – rugsėjo 23 d., tačiau konsultacija būtų telefonu.

Dalia priėmė pastarąjį pasiūlymą. Nors mano, kad jis betikslis, nes prastai jaučiasi, nori būti gydytojo apžiūrėta, pakonsultuota, o ne tik pašnekinta telefonu.

Nuėjus pas šeimos gydytoją, mano, gal paaiškėtų, kad reikalinga specialisto konsultacija. Jos dar teks ne vieną dieną laukti. Moteris mano, kad per tiek laiko, užleidus ligą, galima ir numirti, o paskui visi kalbės – kur pacientas buvo, kad ligą užleido.

Ukmergiškei pikta, kad ji moka mokesčius, tačiau dabar mato, kad pagalbos teks kreiptis į privačią kliniką – rizikuoti sveikata nenori.

Ukmergės PSPC vyriausioji gydytoja Gitana Čepienė sakė, kad dėl konkretaus atvejo reikėtų pasiaiškinti registratūroje, nes nėra tiksliai aišku, ar pacientė pageidavo patekti būtent pas savo šeimos gydytoją, ar sutiko būti registruojama pas jį pavaduojantį mediką.  

Jei tiktų pavaduojantis medikas, tikino, kad priėmimo terminas gerokai sutrumpėtų – būtų priimta gal net ir šią savaitę. Registratūroje esą tai turėjo būti pasiūlyta.

Anot įstaigos vadovės, registratūroje visi pašnekesiai įrašomi, tad nesunku būtų išsiaiškinti pokalbį.

Pasak G. Čepienės, jei pacientas blogai jaučiasi, o jo išsakytų nusiskundimų pobūdis atitinka būtinosios pagalbos kriterijus, pagalbos gali tikėtis ir tą pačią dieną. Būtinosios pagalbos kriterijai yra patvirtinti sveikatos ministro įsakymu.

Tačiau jei nusiskundimai dėl sveikatos nusako apie lėtinę ligą, pasak vyriausiosios gydytojos, nebėra taip, kad pagalbos sulauktum čia ir dabar. Daugėjant COVID-19 užsikrėtimų skaičiui, pasak pašnekovės, situacija negerėja ir įstaigoje pacientų spūsčių tikrai negalės būti.

Kad sumažintų kontaktų skaičių gydymo įstaigose, dalį konsultacijų medikai turi teisę teikti telefonu.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+20 # Laura 2021-09-18 11:27
Registratūroje reiktų kai kurias apraminti, kai pasako, kad kompensuojamus vaistus siūlo nusipirkti pačiam be recepto. Įdomu, kuri vaistinė parduotų insuliną be recepto.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+20 # As 2021-09-18 15:44
Pabandykite užsiregistruoti pas gydytoją Sakali. Skambinau ketvirtadienį tai užregistravo tik spalio 28d. Pries covid bent jau po trijų savaičių registruodavo dabar tik po keturiu. Ir is vis nuotoliniu konsultacija trunka tik max 5-10 min. Galeru daugiau registruoti pacientų, bent jau nuotoliniu. Man jau atrodo, kad is vis medikai naudojasi ta pandemija, kad kuo maziau dirbti.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+15 # Aha 2021-09-18 16:51
Turetu perziureti registraturoje dirbanciu kai kuriu darbuotoju kompetencija ar aplamai jie gali dirbti su zmonemis...yra ten viena tokia apkuni "mymra" kad neduok tu Dieve. :-x
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+16 # Ruta 2021-09-18 23:46
Absurdas toj Pspc, man atliko skrandžio tyrimą ligoninėje, rado žsizdą, o vaistų pas šeimos gydytoją galiu patekt tik po 3 sav., kaip man gydytis? Betvarkė
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Ir 2021-09-19 19:58
Vis kiša tuos pavaduojancius savo yra savo
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Rima 2021-09-20 16:47
Prisiskambinti neįmanoma, patekti neįmanoma, o jei kas atostogsuja-tragedija, neaišku nei kur kreiptis nei kas pavaduoja.Nėra jau vilties kad kažkas pagerės
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų