Toliau auga „kovidinių“ lovų skaičius

Ukmergės ligoninėje nuo šios savaitės pradžios dar kartą padidintas COVID-19 pacientams skirtų lovų skaičius. Dabar šiems pacientams skirta jau 40 lovų.

Smarkiai augant užsikrėtusiųjų skaičiui, tokio prašymo mūsų ligoninė sulaukė iš jos veiklą koordinuojančios įstaigos VšĮ Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų.

Ukmergės ligoninėje „kovidinių“ lovų skaičius pastaruoju metu didinamas bemaž kiekvieną savaitę.

Vasaros pabaigoje buvo skirta 10 lovų, nuo rugsėjo vidurio – 23, vėliau – 30, o dabar jau – 40.

Tačiau Reanimacijos skyriaus atidarymo COVID-19 liga sergantiesiems mūsų ligoninėje kol kas pavyksta išvengti. O tai leidžia atitolinti likusios įstaigos veiklos paralyžių.

Ukmergės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja medicinai Marija Švedienė sakė, kad, jei pacientai pasijunta labai blogai ir yra būtina reanimacija, jie gabenami į Santaros klinikas.

Jei reikėtų Reanimacijos skyrių atidaryti mūsų įstaigoje, pasak pavaduotojos, kiltų problemų dėl kitų paslaugų, ypač planinių operacijų teikimo.

M.Švedienė informavo, kad dėl padidinto infekcija užsikrėtusiesiems skirtų lovų skaičiaus įstaigos kita veikla kol kas ir toliau išlieka beveik nenukentėjusi – paslaugos toliau teikiamos be pasikeitimų, neribojamos ir nestabdomos. Tačiau „kovidiniame“ skyriuje teko labai pasispausti bei šiek tiek sumažinti lovų kituose skyriuose.

Užsikrėtę pacientai dabar į Ukmergę gabenami daugiausia iš Vilniaus, kur gydymo įstaigose vietų trūksta.

Daugiausia į Ukmergę atvežamų pensinio amžiaus pacientų, didžioji dalis – vyresnių nei 60-ies metų amžiaus.

Pasak statistikos, tik vienas kitas paskiepytas. Vieni senjorai aiškina, kad nutarė nesiskiepyti, nes niekur nevaikšto. Kiti yra prisiklausę neigiamų gandų apie skiepus, o trečius nuo skiepų net atkalbėjo vaikai...

Priminsime, jog Ukmergės ligoninėje COVID-19 skyrius veikė nuo 2020 metų lapkričio 5 d. iki šių metų birželio 23 d. Be šio skyriaus ligoninė pabuvo mažiau nei du mėnesius.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų