Spausdinti šį puslapį

Antikūnų tyrimą atliktų tik gruodį

Norintieji atlikti antikūnų tyrimą Ukmergės ligoninės laboratorijoje turėtų apsišarvuoti geležine kantrybe – šį tyrimą jums atliktų po pusantro mėnesio.

Į įstaigos registratūrą praėjusią savaitę skambinę ukmergiškiai išgirdo, kad sužinoti, ar jų organizme yra antikūnų, galėtų nebent po gruodžio 15 dienos.

Tokia patirtimi pasidalijusi ukmergiškė Laima negalėjo atsistebėti: koks tikslas tuomet, apskritai, registruotis ir atlikti tyrimą. Juk jei žmogus nori jį atlikti, vadinasi, – kuo skubiau.

Šiuo metu serologinį antikūnų tyrimą dažnai nutaria atlikti žmonės, kurie jau sirgo COVID-19 liga, o dabar nori ir paskiepyti ar du kartus skiepijosi nuo šios ligos ir nori paskiepyti trečią kartą.

Trečią kartą planuoja skiepytis ir mums skambinusi Laima. Būtent tam ir nutarė išsitirti kraują – siekdama išsiaiškinti, ar jau skubėti, ar dar kuriam laikui atidėti skiepą, jei antikūnų būtų pakankamai daug.

Moteris pasakojo, kad į ligoninę dėl šio tyrimo kreipėsi, nes šios įstaigos laboratorijoje jis pigiausias  – kainuoja 11 eurų. Privačioje laboratorijoje laukti eilėje nereikėtų, tačiau tyrimai kainuoja daugiau nei dvigubai brangiau – 26 eurus.

Pasidomėjus, ar šie tyrimai atliekami ir privačiose gydymo įstaigose, paaiškėjo, kad tikrai taip. „Teragydoje“ prisiregistravusiems pacientams tyrimai kainuoja 17 eurų, neprisiregistravusiems – 20. „Vilkmergės klinikoje“ šie tyrimai atliekami tik čia prisiregistravusiems pacientams. Kaina – 19 eurų. Truputį palaukti reikėtų, tačiau tikrai ne pusantro mėnesio.

Ukmergės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja medicinai Marija Švedienė sakė, kad jų įstaigoje tyrimai pigiausi, todėl tikriausiai ir tokia didelė eilė.

Be to, pasak pavaduotojos, atliekami ir kiti kraujo tyrimai, kuriems pacientai taip pat registruojami į eilę. Pavaduotoja pažadėjo, kad įstaiga pasistengs sureaguoti į pastabą, jog eilė dėl šio tyrimo bent kiek sutrumpėtų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)