Spausdinti šį puslapį

Per savaitę vakcinuoti 1 716 suaugusiųjų ir 5 vaikai

Lietuvą pasiekė vaikams skirtų COVID-19 vakcinų siunta.  „BioNTech ir Pfizer“ pristatė į Lietuvą pirmąsias vakcinas, skirtas 5–11 metų vaikų skiepijimui.

Sveikatos apsaugos ministerija skelbia, kad pirmąją siuntą sudaro 78 tūkst. sumažinto tūrio „Comirnaty“ vakcinos dozių, kurios paskirstytos skiepijančioms asmens sveikatos priežiūros įstaigoms.

5–11 metų vaikų vakcinacija nuo COVID-19 ligos jau prasidėjo, o registruoti savo vaikus galima internetu www.koronastop.lt arba telefonu 1808.

Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausioji gydytoja Gitana Čepienė sakė, kad Ukmergėje, trijose gydymo įstaigose, pirmomis dienomis skiepams užregistruota 10 tokio amžiaus vaikų. Didelio aktyvumo nesitikima, nors tėvai raginami nerizikuoti vaikų sveikata ir juos paskiepyti. G. Čepienė atkreipė dėmesį, kad jei aktyvumas bus nedidelis, dalį nepanaudotos vakcinos iš kiekvieno atidaryto buteliuko teks išpilti.

Pažymima vakcinacijos tvarka – vienas iš tėvų turi kartu su vaiku atvykti į vakcinacijos vietą ir pateikti savo ir vaiko asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus. Atvykimas yra traktuojamas kaip sutikimas skiepytis, todėl sutikimo pažymos pildyti nereikės.

5–11 metų amžiaus vaikai skiepijami specialiai šiai amžiaus grupei skirta mažesnio tūrio „Comirnaty“ vakcina (gamintojas „BioNTech ir Pfizer“).

Vaikui bus suleidžiama 0,2 ml tūrio vakcinos dozė. 12-os metų ir vyresniems gyventojams skirtose „Comirnaty“ vakcinose vienos dozės tūris sudaro 0,3 ml.

Europos vaistų agentūra rekomendavo skiepyti 5–11 metų vaikus „Comirnaty“ vakcina, nes ji veiksmingai apsaugo vaikus nuo COVID-19.

Tiek suaugusieji, tiek vaikai yra skiepijami į žasto raumenį, tarp pirmos ir antros „Comirnaty“ vakcinos dozių daroma bent 21 dienos pertrauka.

Ukmergės rajono savivaldybė skelbia, kad per praėjusią savaitę Ukmergėje nuo COVID-19 ligos vakcinuota 1 716 suaugusiųjų ir 5 vaikai nuo 12-os iki 15-os metų. Iš jų: 1 426 – Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centre, 167 – UAB „Teragyda“, 123 – UAB „Vilkmergės klinika“.

Iš viso nuo metų pradžios iki gruodžio 10 d. jau sunaudota 44 688 vakcinų dozės. Per tą laiką rajone paskiepyta 68,4 proc. gyventojų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)