Spausdinti šį puslapį

Gydytojų apkrova – didžiulė, prašo atlaidumo

Ukmergiškė Nijolė teiravosi apie šeimos gydytojo nuotolinę konsultaciją.

Sako buvo užsiregistravusi pas Ukmergės PSPC šeimos gydytoją nuotolinei konsultacijai. Registratūroje buvo nurodyta, kad jai bus paskambinta 8 val. 45 min. Tačiau su ja buvo susisiekta net penkiomis valandomis vėliau – 14.55 val.

Moteris svarsto, kad paklaida galėtų būti pusvalandis, valanda, bet tikrai ne penkios valandos. Gyvena viena, tad visą dieną budėjo prie telefono aparato.

Sako, kad tereikėjo pratęsti receptinius vaistus dėl kraujospūdžio. Tačiau per dieną belaukiant skambučio, susinervino, o kraujospūdis tik dar labiau pašoko.

Mano, kad tokiu atveju geriau jau būtų buvusi informuota, jog jai bus paskambinta tą ir tą dieną nuo tokios iki tokios valandos.

Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausioji gydytoja Gitana Čepienė apgailestavo dėl tokios situacijos, tačiau sakė, kad kartais ji tiesiog neišvengiama, nes medikų darbo krūviai per dideli.

Išsiaiškinus minėtą konkretų atvejį, sakė, kad šeimos gydytoja tą dieną kontaktiniu būdu aptarnavo 22 ligonius ir kelias dešimtis – telefonu, be to užsitęsė vykęs darbuotojų susirinkimas. Dėl susiklosčiusių aplinkybių nutiko taip, kad pacientei nustatytu laiku nebuvo paskambinta.

Pasak gydytojos, nuotolinei konsultacijai skiriama 15 minučių, tačiau dar papildomai reikia laiko dokumentų tvarkymui. Pacientų prašoma supratingumo ir atlaidumo.

G.Čepienė taip pat pažymėjo, kad nuotolinių konsultacijų tvarka yra nustatyta vienoda visoje šalyje, tad kažkaip savarankiškai jos nustatyti negalima.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)