Šeimos gydytojai tebėra apgulti

Į redakciją paskambinusi moteris pasakojo, kad jai būtinas siuntimas pas kardiologą, tačiau, kad jį gautų, niekaip negalinti patekti pas šeimos gydytoją.

Moteris sakė neseniai patyrusi insultą, turi gydymo įstaigos Vilniuje išrašą, kuriame nurodyta per mėnesį pasikonsultuoti su kardiologu. Tačiau per mėnesį net nepateko pas šeimos gydytoją. Sakė dėl siuntimo buvo užsiregistravusi kovo 3 d., tačiau paaiškėjus, kad jos gydytoja susirgo, priėmimas nukeltas į kovo 15 d. Iš pažįstamų girdėjo, kad pas kardiologą eilės laukti dar teks kelis mėnesius.

Ukmergės PSPC vyriausioji gydytoja Gitana Čepienė sakė, kad situacija dėl šeimos gydytojų darbo išlieka sudėtinga. Dėl pandemijos tebėra didžiulis skaičius žmonių, kuriems reikalingi nedarbingumo pažymėjimai.

Pagal ministerijos nustatytas tvarkas, šeimos gydytojas vienam pacientui turėtų skirti bent 15 minučių – tiek laiko reikėtų išsiaiškinti sveikatos  būklę, užpildyti reikiamus dokumentus.

Dirbant tokiu ritmu, per dieną reikėtų priimti 26 pacientus. „Tačiau šis skaičius prasideda nuo 60. Buvo dienų, kad ir 100 žmonių per dieną vienas gydytojas priimdavo“, – pasakojo G. Čepienė.

Ji patikino, kad į redakciją skambinusios moters problemą pavyko išspręsti – su ja susisiekta, ji bus priimta skubos tvarka.

Kad tikrai pas kardiologus milžiniškos eilės, G. Čepienė pripažino – šiuo metu priėmimas galimas tik balandžio pabaigoje.

Taip pat įstaigos vadovė sukritikavo savo kolegas sostinėje  – nurodydami išraše, kad pacientą per mėnesį turėtų apžiūrėti kardiologas, patys galėjo išrašyti šiai konsultacijai būtiną siuntimą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų