Apgamų šalinimas lazeriu: išsiaiškinkite, ar jums tai tinka

Turite apgamą, kuris neduoda ramybės? Kelia susirūpinimą jo išvaizda, arba jis kliūva už drabužių, papuošalų?

Gera žinia – apgamų šalinimas daugeliu atveju yra įmanomas. O šalinimas lazeriu yra komfortiškas ir saugus, lyginant su kitais odos darinių šalinimo metodais. Tiesa, ne visada galima apgamą panaikinti naudojant šią technologiją. Išsiaiškinkite, ar jūsų atveju tinka pašalinti apgamą lazeriu, ir kokių veiksmų reikėtų imtis.

Apgamas neestetiškas ir neturi suvėžėjimo rizikos

Jei tyrimas parodė, kad odos darinys yra gerybinis, specialistas galės jį pašalinti lazeriu, kad džiaugtumėtės lygesne ir dailesne oda. Lazerinis apgamų šalinimas priimtinas tada, kai nėra suvėžėjimo rizikos ir darinio nereikia pjauti.

Apgamas nėra gilus

Kai apgamas pasiekia giliuosius odos sluoksnius, gali nepakakti vieno apsilankymo lazerinėje procedūroje, todėl įprastai tokiais atvejais atliekamas chirurginis pjūvis, kad būtų pašalinti visi pigmentai. Jei jūsų apgamas gana plokščias ir nedidelis – jį galima šalinti lazeriu. Koks apgamo gylis, nustato gydytojas. Niekada nemėginkite patys krapštyti ar šalinti odos darinio namuose!

Odos darinys nuolat dirginamas, jį reikia prižiūrėti

Apgamus nuolat reikia stebėti, ypač naujai atsiradusius. Jei apgamo priežiūra kelia rūpestį, arba jis nuolat dirginamas drabužių, atliekant įprastus kasdienius darbus, jį vertėtų pašalinti.

Lazeris tinkamas, jei nenorite rando

Palyginus su kitais apgamų šalinimo metodais, lazeris yra mažiau agresyvus, nes nepažeidžia aplinkinių audinių ir nepalieka randų. Lazerio šviesa nugairina tik patį apgamą, nekenkdamas odai. Pasirinkę apgamo šalinimą lazeriu taip pat išvengiate infekcijų rizikos.

Sunkiai pakeliate skausmą? Rinkitės lazerinį šalinimą

Šaldymas, pjovimas, apgamo paviršiaus šalinimas – visi šie metodai yra gana skausmingi. Laimei, lazeris veikia labai tiksliai, todėl taikant vietinę nejautrą jausitės komfortiškai. Po procedūros gali atsirasti nebent lengvas patinimas ir paken

iamas deginimo jausmas. Daugumai tai nesudaro nesklandumų ir galima iš karto grįžti į įprastą veiklą.

Norite pašalinti kelis apgamus vienu metu

Dar vienas lazerinis apgamų šalinimo pranašumas – greitis. Vienos procedūros metu gydytojas gali pašalinti kelis ar keletą patikrintų apgamų. Vieno apgamo šalinimas trunka apie pusvalandį, tad jei norite šalinti kelis iškart, galėsite planuoti savo laiką. Įprastai nugairinti lazeriu odos darinį pakanka vienos sesijos.

Apgamų šalinimas CO2RE lazeriu yra saugus ir efektyvus. Šis sprendimas ypač tinkamas tokioms kosmetiškai jautrioms vietoms kaip veidas, nes įprastai nepalieka randų ir nepažeidžia odos.

Kaip pasiruošti apgamo šalinimui?

Užsiregistruokite vizitui pas onkodermatologą, kuris kompetentingai ištirs apgamą, atliks dermatoskopinį ir siaskopinį tyrimą. Jie parodys, ar nėra supiktybėjimo požymių. Jei apgamas gerybinis, jį galima šalinti lazeriu.

Kaip prižiūrėti odą po lazerinio apgamo šalinimo?

Išsyk galėsite grįžti į darbą ar prie savo mėgstamos veiklos. Gydytojas pristatys, kaip pasirūpinti oda ir sumažinti galimą nežymų nepatogumą. Norin

ioms makiažu paryškinti veidą rekomenduojama palaukti 10–14 dienų, kol oda sugis. Iki to laiką buvusioje apgamo vietoje bus matoma lygi rausva dėmelė, kuri praėjus maždaug mėnesiui nuo procedūros natūraliai išnyks.

Ar apgamas atauga po pašalinimo lazeriu?

Įprastai pakanka vieno vizito visiškai pašalinti apgamą lazeriu. Kai kurie apgamai yra labai gilūs, todėl išlieka nedidelė galimybė, kad jis ataugtų. Dar sykį pakartojus procedūrą apgamo nebelieka.

Jau atsakėte sau į klausimą, ar lazerinis apgamų šalinimas jums tinkamas? Jei supratote, kad taip, ir nebenorite vargti su įgrisusiu apgamu, registruokitės patikrai ir susiplanuokite lazerinę procedūrą klinikoje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų