Gripo atvejų toliau daugėja – epidemijos riba peržengta

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras informuoja, kad Lietuvoje praėjusią savaitę bendras sergamumo gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis ir COVID-19 rodiklis padidėjo.

Šis bendras rodiklis siekė 1 843,5 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Ukmergės savivaldybėje šis rodiklis – 1 688,25. Tai reiškia, kad jau peržengtas epideminis sergamumo lygis, kuris yra 1 500 atvejų 100 tūkst. gyventojų

Praėjusią savaitę ūminės viršutinių kvėpavimo takų infekcijos, gripas ir COVID-19 buvo diagnozuoti 558-iems ukmergiškiams.

Skelbiama, kad epideminis lygis jau pasiektas 32-iejose šalies savivaldybėse. Didžiausi sergamumo rodikliai dabar yra: Kėdainių rajone – 2 949,72, Kauno – 2 832,13, Panevėžio – 2 774,99, Šilutės – 2 731,42, Marijampolės – 2 692,6, Jonavos – 2 660,12.

Įsisiautėjus gripui:

– stenkitės kruopščiai plauti rankas;

– nelieskite akių, nosies ar burnos, ypač nešvariomis rankomis;

– vėdinkite ir drėgnu būdu valykite patalpas;

– čiaudėdami ir kosėdami užsidenkite nosį ir burną vienkartine nosine. Panaudotas nosinaites išmeskite į šiukšliadėžę. Jeigu po ranka neturite nosinės, čiaudėkite ir kosėkite į rankovę (geriausiai į alkūnės linkį). Jei prisidengėte burną ir nosį delnu, tuojau pat nusiplaukite rankas.

Pajutę į peršalimą panašius simptomus, likite namuose, nedalyvaukite šventiniuose darbo vakarėliuose, neveskite vaikų į ugdymo įstaigas, o kreipkitės į savo šeimos gydytoją.

Susirgę gripu dėvėkite medicinines kaukes, kurios padės sulaikyti kvėpavimo takų sekretą kosint ar čiaudint. Slaugydami sergantį asmenį, taip pat dėvėkite medicinines kaukes.

Medicinines veido kaukes arba respiratorius dėvėkite viešose uždarose vietose: paslaugų teikimo vietose, renginiuose, maldos namuose, viešajame transporte ir kitose uždarose vietose, kurios prastai vėdinamos, taip pat kuriose yra didelis žmonių skaičius ir neįmanoma išlaikyti saugaus atstumo nuo kitų žmonių. Veido apsaugos priemones privaloma dėvėti asmens sveikatos priežiūros įstaigose.

Jeigu dar nesuspėjote pasiskiepyti, turite galimybę tai padaryti. Itin rekomenduojama pasiskiepyti rizikos grupėms priklausantiems asmenims, siekiant išvengti gripo sukeltų komplikacijų. Dėl skiepų reikia kreiptis į savo šeimos gydytoją.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų