Spausdinti šį puslapį

Tokia operacija Ukmergės ligoninėje – pirmoji

Medikai darbuojasi operacinėje. Medikai darbuojasi operacinėje.

Vasario 28 d. Ukmergės ligoninėje atlikta unikali operacija.

Pirmą kartą ligoninės chirurgai Nikas Samuolis ir Milda Povilavičienė sėkmingai atliko minimaliai invazinį, lazerinį hemorojaus ir pilonidinės cistos gydymą, panaudodami daugiažiedį šviesolaidinį zondą „Infinite Ring“.

Patirtimi ir praktiniais patarimais pasidalino lazerinės proktologijos ekspertas, „Northway“ medicinos centro Vilnius chirurgas Deividas Narmontas.

Pasak Ukmergės ligoninės vyriausiojo gydytojo Rimvydo Civilkos, per šias chirurgines operacijas su „neoV1470“ lazeriu naudojamas „Infinite Ring“ šviesolaidinis zondas. Tai – šiuo metu pažangiausias ir inovatyviausias gydymo metodas, naudojamas lazerinėje proktologijoje.

„Lazerio energija unikaliai paskirstoma daugiažiede cilindrine emisija, o tai užtikrina švelnesnį ir tolygų energijos poveikį į audinius, mažesnę galimų komplikacijų tikimybę, greitesnį gijimą“, – pasakojo ligoninės vadovas.

Pasak jo, po tokios operacijos pacientas iškart gali vaikščioti, grįžti į darbą ir tęsti kitą įprastą veiklą.

Šį metodą naudoja žymiausios pasaulio klinikos.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)