Susirgus onkologine liga nepalūžti padeda „Uola“

Organizacijos narių nuotr. „Uolos“ nariai nenusiteikę liūdėti... Organizacijos narių nuotr. „Uolos“ nariai nenusiteikę liūdėti...

Ukmergės Onkologinių ligonių asociacija „Uola“ skaičiuoja ketvirtus gyvavimo metus, o per tą laiką jau nuveikė daug prasmingų darbų, padedant žmonėms įveikti sunkumus onkologinių ligų kelionėse.

Neseniai vykusiame ataskaitiniame organizacijos susirinkime asociacijos vadove perrinkta jos įkūrėja Aldutė Piestinienė. Taip pat buvo pristatyta praėjusių metų veiklos ataskaita, patvirtintas šių metų veiklos planas.

Susitikime viešėjęs Ukmergės Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios klebonas dekanas Raimundas Kazaitis kalbėjo apie dvasios stiprybę, minties galybę, patarė kaip nepalūžti, susidūrus su ligomis.

„Uolos“ vadovė sako, kad per trejus metus organizacijos narių gerokai padaugėjo. Šiuo metu priklauso 43 nariai. „Priimame visus norinčius, nors, kuo daugiau žmonių, tuo daugiau laiko užima su visais pabendrauti, visų išklausyti, pranešti apie renginius“, – sako A. Piestinienė.

Veikloje jai labai daug padeda kolegė Regina Sejonienė. Abi moterys – buvusios pedagogės, dabar atsidavusios tik visuomeninei veiklai.

Pašnekovė sako, kad dirbančiam žmogui dar ir vadovauti tokiai organizacijai kaip „Uola“ būtų tikrai sudėtinga, nes darbo čia – pakankamai daug. Ir popierinio, ir internetinio, ir bendraujant su žmonėmis.

„Jei organizuojame renginį, vien kiek kartų telefonu reikia paskambinti, juk ne visi socialiniais tinklais naudojasi“, – pasakojo „Uolos“ vadovė.

Organizacija vienija įvairaus amžiaus įvairių profesijų vyrus ir moteris – juk liga nieko nesirenka.

Daugumos narių liga – remisijoje, tačiau juk niekada negali žinoti, ar vėžys neatkris ir kada tai nutiks. Bendraminčių, iš pusės žodžio suprantančių žmonių būryje su liga kovoti daug lengviau.

„Būna ir labai sunkių momentų, būna ir netekčių“, – kalba aktyvų visuomeninį gyvenimą pasirinkusi A. Piestinienė. Džiaugiasi, kad šiandien žmonės daug atviriau nei kadaise kalba apie onkologines ligas, nesislapsto, o ieško žinių, susitinka su bendraminčiais bei drąsiai naudojasi jiems priklausančiomis lengvatomis.

A.Piestinienė yra ir nacionaliniu mastu veikiančios neįgaliuosius vienijančios Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos (POLA) ambasadorė Ukmergėje. Pas ją žmonės iš mūsų ir aplinkinių rajonų teiraujasi įvairių lengvatų padedančios gauti POLA kortelės.

„Uolos“ vadovė džiaugiasi, kad dabar jau apie šią kortelę informacijos yra nemažai, bet pirmais metais dėjo labai daug pastangų ją viešinant.

„Uolos“ nariai prireikus buriasi Ukmergės tolerancijos centro patalpose. Kiekvieną trečiadienį čia vyksta mankštos, kurias veda viena organizacijos narė, pati daug metų atliekanti pratimus. Renginiai vyksta kiekviena rimtesne proga, organizuojamos ir ekskursijos. Nariai turi teisę į įvairias lengvatas – naudojantis viešuoju transportu, lankant baseiną.

Kaip dauguma nevyriausybinių organizacijų „Uola“ išsilaiko iš projektinės veiklos, vadinamosios 1,2 procentų paramos, bei rėmėjų pagalbos. „Aplinkui labai daug supratingų, paramą sutinkančių suteikti  organizacijų. Už tai esame joms labai dėkingi“, – sakė A. Piestinienė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų